Във втори лунен ден много е важно да започнете лунния

Във втори лунен ден много е важно да започнете лунния ...

Хранене по лунен календар – събота – 23.05.20.

Във втори лунен ден много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунния цикъл.

Все още е за предпочитане въздържанието от алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може се консумират, но да не е силно.

Един от най-опасните моменти на този лунен ден може да бъде консумацията на неприродни продукти или полуготови фабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици.

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

Първичният импулс се спуска на равнището на физическото тяло и го пробужда. Много подходящи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Полезно е да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Спомнете си кои продукти употребявате. Това, към което изпитате отвращение, не е вашата храна. Това което ви привлича, значи е полезно за вас. Същото правило важи и за хората. Вие можете да почувствате с кого е нужно да общувате и кого трябва да избягвате.

Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми. Но не забравяйте, че при избора на правилна диета е необходимо да се вземат предвид вашите нужди в настоящия период, не трябва да избирате тази или онази диета, само защото е модерна сега или защото някой е постигнал определени резултати чрез нея. Всеки човек е уникален и всяка диета трябва да бъде приспособена към вашето тяло, към състоянието, в което се намирате в момента и към целите, които сте си поставили.

Днешното предложение:

ОРИЗ С ЦЕЛИНА И ДОМАТИ НА ФУРНА

Продукти за 5 порции: 1,500 кг целина, 60 мл растително масло, 80 г прясно масло, лук, 300 г домати, 200 г ориз, копър, сол на вкус

Приготвяне: Целината се обелва и нарязва на кубчета и лукът на дребно. Задушават се в растителното масло до полуомекване. Прибавят се нарязаните на кубчета домати, измитият ориз, прясното масло, солта и копъра. Сместа се изсипва в тавичка, залива се с три чаени чаши гореща вода и се пече до готовност. /tribune.bg

Източник: dnesplus.bg