Във всяка кухня по света има ястия, които са неин

...
Във всяка кухня по света има ястия, които са неин
Коментари Харесай

Необикновени ястия, които не всеки европеец ще преглътне

Във всяка кухня по света има ястия, които са неин признак.

1. Питки от тиня. Кални питки се ядат в една от най-бедните страни в света – Хаити. Заради повишаването на ориза и бобовите растения, това ядене било измежду основните в менюто на бедняците. Съставките са пресята жълта глина, вода, сол и растителна лой, от време на време обрезки от зеленчуци. Питките се сушат на слънце. В предишното наложително ги давали на деца и бременни дами, защото се считало, че съдържат доста калций, потребен за техния организъм. Казват, че не са прекомерно гадни, само че оставят неприятно послевкусие на тиня за няколко часа.
4 по-екзотични ястия, които всеки би трябвало да може да сготви
По време на всяко пътешестване в други страни несъмнено няма да пропуснете да опитате от локалната им кухня. Нещо няма да ви хареса, друго...
Прочети повече
2. „ Тако “ от скакалци и гъсеници. По принцип, „ тако “ е национално ядене от мексиканската кухня. Но разновидността с инсекти в никакъв случай не е бил известен. Скакалците и гъсениците се пържат с чили или лайм, а също по този начин се задушават в сос. Сетне се слагат върху мексиканска тънка питка - тортиля. Може би ястието има изтънчен усет, само че напълно не наподобява естетично.

3. Очи на риба звук. Това извънредно ядене може да се опита единствено в Япония. Там очите на рибата-тон се смятат за най-вкусната й част. Сравними са по мярка със приблизително огромно кокоше яйце и наподобяват много страшничко, вторачени в индивида, който ги яде. За да се запазят всички витамини и минерали, се предлага да се употребяват сурови – само че нормално се сваряват в подсолена вода и се ядат със соев сос. В японските заведения за хранене порция очи от риба-тон е много евтина.

4. „ А-пинг “. A-пинг е тип отровна тарантула. Можете да опитате необикновеното ядене в камбоджанския град Скуон. Тук то е деликатес и коства доста пари. Зъбите на паяците съдържат отрова, по тази причина наложително би трябвало да бъдат отстранени преди термичната обработка, другояче човек може и да почине. Паяците се пекат на открит огън с доста сол и чесън. Щом черупката стане червено-кафява, значи а-пингът е подготвен. Правилно сготвените паяци са нежни от вътрешната страна и хрупкави извън.

5. Ескамолес. Това още веднъж е мексиканско национално ядене. Деликатесът се прави от яйцата на черни великански мравки, които се задушават с масло, люти чушки и лук, а се сервират със сос гуакамоле и мексикански тортили.
6 непристойно скъпи ястия за милионери
  Богатите хора имат опция да заплащат доста пари за разнообразни неща, в това число за ястия. Да забележим каква е тайната на най-скъп...
Прочети повече
6. Балют. Популярно ядене в Югоизточна Азия, изключително във Филипините. Представлява варено патешко яйце, вътре в което към този момент се е развил плод с хрущял, клюн и оперение. Филипинците не могат да си показват своето меню без това ястие. Особено известно е измежду мъжете, защото се счита, че има удобен резултат върху потентността.

7. Шиокара. Този деликатес е откритие на японците. Представлява нарязани морски блага, най-често калмари, мариновани в личните си черва. Ястието се подготвя дълго време, процесът на мариноване лишава към месец и би трябвало да се прави в херметически затворен съд. Сервира се като предястие. Отличава се с остра неприятна миризма. Дори множеството японци считат, че това ядене е извънредно!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР