Във всички страни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

...
Във всички страни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие
Коментари Харесай

Доклад: Жените са с по-високо образование от мъжете във всички страни от ОИСР

Във всички страни от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) дамите са по-високо образовани от мъжете , това се разкрива в отчет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. В Белгия дамите са 60,6% от общия дял, съобщи особено за Българска телеграфна агенция белгийската организация Белга.

Средно дамите съставляват 56% от приключилите бакалавърска или еквивалентна степен , 54% измежду хората с магистърска или еквивалентна степен и 45% от тези с докторска или еквивалентна степен. Това значи, че дамите като цяло са по-добре показани, само че има наклонност делът им да понижава с повишение на равнището на висше обучение.

Въпреки разширението на достъпа до обучение през последните десетилетия, през 2020 година приблизително в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз 15% от младите (25-34 годишни) към момента нямат гимназиална степен, а делът на младите мъже е по-голям от каузи на младите дами без гимназиална подготовка: 16% от младите мъже и 13% от младите дами.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР