Във всички сегменти от пазара на недвижимите имоти в Кипър

...
Във всички сегменти от пазара на недвижимите имоти в Кипър
Коментари Харесай

Рекордни продажби във всички сегменти


Във всички сегменти от пазара на недвижимите парцели в Кипър се следи растеж в продажбите през 2021 година по отношение на 2020-та, сочат данните на Агенцията по вписвания на страната. Ако се направи параленост с интервала преди началото на пандемията броят на осъществените сделки регистрира нищожен спад от 0.18%

В съпоставяне с 2019 година през 2021 година броят на продажбите на кипърци се е нараснал с 13%, а на жители от други страни на Европейски Съюз – с 20%. При вложителите от страни отвън Европейски Съюз растежът е 37%.

Общият брой на покупко-продажбите през предходната година е с 30% повече по отношение на 2020-та, като растеж на продажбите се регистрира във всички райони. Най-силно това се следи в Никозия – 37% нарастване. В Лимасол и Ларнака растежът е надлежно 35% и 29%



Продажбите на вътрешния пазар регистрират растеж от 34% през предходната година по отношение на 2020-та. В процентно отношение водач е Пафос. Следват Лимасол, Никозия и Фамагуста.

Продажбата на жители на Европейски Съюз регистрират растеж от 59% през 2021 година по отношение на 2020 година На първо място те избират да придобият жилище или къща в Ларнака. Следват Лимасол и Никозия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР