Във всички факултети на Софийския университет Св. Климент Охридски се

...
Във всички факултети на Софийския университет Св. Климент Охридски се
Коментари Харесай

Йотова: Бъдещето на България се формира в СУ Св. Климент Охридски

" Във всички факултети на Софийския университет " Св. Климент Охридски " се ражда и образува бъдещето на България. Младата ви сила ни е толкоз нужна през днешния ден за сплотяваща концепция и национална идея. " Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва на откриването на новата академична година в СУ " Св. Климент Охридски ".

По думите на Йотова страната ни се нуждае от силата на младежите за сплотяваща концепция и национална идея. Тя пожела на студентите да мечтаят самоуверено и свободно и добави, че България разчита на тях в пътя си към съвременна и развита страна.

Според Йотова се нуждаем от доста по-големи вложения в образованието и науката. " За мъдростта на един общественик се съди по отношението му към учебното заведение - от най-малкото до най-голямото, към учителя в главното учебно заведение до професора в университета ", означи Илияна Йотова.

Във връзка с идното навършване на 130-годишнина на най-стария университет у нас Йотова уточни, че тези години носят в себе си доста тествания и компликации. Въпреки това висшето образователно заведение е достигнало до славата и възхода.
" Историята на Софийския университет стартира с историята на преди малко освободената, само че прохождаща страна, история, разказана през образованието и науката. Историята на един народ, подготвен за своето ново Възраждане, на неговите духовни водачи ", сподели вицепрезидентът.

Вицепрезидентът приключи речта си с думите: " Положихме свежи цветя пред фигурите на Евлоги и Христо Георгиеви. Убедена съм, че най-големият подарък за тях е да видят изпълнено наследството си - предпочитание за повече обучение, просветено общество, безсънен народ, който помни античната си история и желае да строи бъдеще! " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР