Във всеки дом има поне по една кутийка аналгин. Мненията

...
Във всеки дом има поне по една кутийка аналгин. Мненията
Коментари Харесай

Във всеки дом го има, но малко хора знаят кога и как да го използват

Във всеки дом има най-малко по една кутийка аналгин. Мненията за лекарството са много спорни, само че все пак то е първото, което ни изниква в съзнанието при появяването на болежка. Патентован през далечната 1922 година, аналгинът продължава да е най-продаваното обезболяващо у нас. Можем да го намерим под формата на таблетки, свещички или течен.

Най-често прибягваме към обезболяващото при появяването на мигрена, зъбобол или невралгия. Но осведомени ли сме с всичките му свойства и противопоказания? Нека разберем.

Аналгин при главоболие
 Ето по какъв начин да приемате вярно медикаментите, с цел да се избавите от болката Ето по какъв начин да приемате вярно медикаментите, с цел да се избавите от болката
Болка в кръста, в гърба или в главата - тези неразположения са в положение да съсипят деня ни. И в тази ситуация на помощ идват болкоуспокоява...

Това е най-честата приложимост на аналгетика, само че той оказва помощ ли ни действително за справяне с болката? Да, дейното вещество метамизол стопира болката и по този начин се усещаме по-облекчени, само че за малко, защото действието му е да облекчи болката за момента, а не да ни излекува напълно. Ако ни тормози дълготрайно главоболие, не може да се оправим единствено с приема на аналгин и той не е потребен в по-големи количества. За да предотвратите появяването на странични резултати, естествената доза за банкет е към 2 таблетки седмично. При по-честа приложимост се усилва рискът от появяването на токсични резултати и например тромбоза. Консултирайте се с вашия доктор за съответно лекуване при по-продължителна симптоматика.

За кого е подобаващ?

В България можем да си набавим аналгин от всяка аптека напълно свободно. Но не на всички места това е допустимо. В страни като Съединени американски щати, Англия и Австралия обаче аналгинът е неразрешен поради страничните му резултати.

И въпреки всичко, обезболяващото може да се приема както от възрастни, по този начин и от деца. Но дозите за всяка възраст са разнообразни. Най-добре е преди да се даде на дете, да се направи консултация с персонален доктор.

Противопоказания
 7 неточности при пиенето на медикаменти, които ги трансформират в същинска отрова 7 неточности при пиенето на медикаменти, които ги трансформират в същинска отрова
Дори и най-безвредните медикаменти могат да изложат здравето ви на риск, в случай че не спазвате разпоредбите за техния банкет, предпазване и комбинац...

Не всички медикаменти за подобаващи и безвредни за хора с избрани болести и алергии. Аналгинът не се предлага, в случай че имате анемия, проблеми с черния дроб и бъбреците, както и при бременност.

Като непряк резултат най-често е появяването на алергия, само че са възможни  и по-сериозни такива. Появата на алергичен потрес при венозен банкет е много рискова. Друг сериозен непряк резултат е агранулоцитозата – понижава се производството на белите кръвни кафези в организма. Затова не би трябвало да подценяваме аналгина и да посягаме към него при най-малката болежка.

Превенция от предозиране

Трябва да се внимава при банкет на медикаменти и да се съблюдават прецизно дозата и препоръките на експертите. Може да използваме всекидневно аналгин в дълготрайност до една седмица. При предозиране или по-дълъг банкет има възможност да се появят странични резултати като унесеност, замаяност, гадене, даже халюцинации. В подобен случай неотложно потърсете здравна помощ.

Отново ви подсещаме, че тази публикация е за осведоменост, не ви предлагаме да употребявате каквито и да е медикаменти без предварителна консултация с вашия персонален доктор.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР