Във все по-клонящия към стандартизация B сегмент, забравил понятия като удоволствие и

...
Във все по-клонящия към стандартизация B
сегмент, забравил понятия като
удоволствие и
Коментари Харесай

НОВИЯТ PEUGEOT 208: ФУТУРИСТИЧЕН И МЛАДЕЖКИ

Във все по-клонящия към стандартизация B сегмент, не запомнил понятия като удоволствие и юношески дух, PEUGEOT представя пленителния нов PEUGEOT 208.

И защото типовете приложимост на автомобилите се трансформират, а енергийният преход е същинска опция, новият PEUGEOT 208 предлага още от момента на своето лансиране три разнообразни варианти за енергиен източник - електрически, бензинов и дизелов. Силуетът на каросерията към този момент не диктува метода на потребление на автомобила!

Това ново потомство PEUGEOT 208, идеално вписващо се в тактиката на Марката за препозициониране към първокласния клас автомобили, се отличава с енергичните линии на своя дизайн, който носи изобилие от юношески дух и възторг.

В допълнение към истинския, отличителен жанр, новият PEUGEOT 208 разчупва стереотипа и с ново потомство PEUGEOT i-Cockpit©, включително високо ситуиран 3D дисплей и многочислени системи в помощ на лидера, типични за по-високите пазарни сегменти.

Светът се трансформира и бъдещето крие много въпроси. В автомобилния отрасъл, както и в много други области, новите предизвикателства търсят подходящи решения. Надграждайки своята 208-годишна история, PEUGEOT подхожда умерено и практично към ерата на енергийния преход, като предлага вълнуваща и същевременно успокояваща визия за бъдещето: #UNBORINGTHEFUTURE.

Новият PEUGEOT 208 е нов детайл в тази визия: той утвърждава един юношески образ и излъчва сила и спонтанност, които отразяват полезностите на PEUGEOT - високи очаквания, жанр и страст. Неговият динамичен външен тип е въплъщение на спортен жанр, изпълнен с заричане. Елегантният и първокласен дизайн му придава първокачествен външен тип, който отговаря на тактиката на PEUGEOT за препозициониране към първокласния клас автомобили. Новият PEUGEOT 208 е в сърцето на B сегмента, носейки собствен личен принос към това, което прави гамата PEUGEOT толкова сполучлива: одобрен дизайн с отличителни нововъведения и технологии.

Великата история на нашата марка продължава със успокоение и целеустременост. Погрижете се за себе си, като изберете равнището на съоръжение и двигателя за вашия нов PEUGEOT 208. С една дума, ЗАБАВЛЯВАЙТЕ съдебна експертиза!

Жан-Филип ИМПАРАТО,

Изпълнителен шеф на PEUGEOT

СИЛАТА НА ИЗБОРА

CMP/e-CMP- модулна платформа, осигуряваща икономичен разход на гориво

Новият PEUGEOT 208 стъпва на CMP (Common Modular Platform) - автомобилната платформа на PSA Group от най-ново потомство. Създадена специално за сегменти B и C, тази нова автомобилна база добавя EMP2 (Efficient Modular Platform). Както подсказва името, платформата CMP се адаптира във връзка с размерите и възможностите за мотори. Приспособявайки се към всички енергийни източници, тя ще разреши на клиентите да избират своя желан вид силов агрегат - обичаен мотор с вътрешно горене (бензинов или дизелов) или електрически мотор.

Основната дума във етапа на разработване бе „ спестовност “. Тази нова платформа разрешава да се лимитират CO2 емисиите на новия PEUGEOT 208, благодарение на:
 понижаване на масата (30 кг по-лека спрямо платформата F1),

 усъвършенствана аеродинамика (изравнен под, електронно следени отвори за входящ въздух)

 понижено противодействие при движение (гуми клас А, понижено търкане в системите на окачване)

 оптимизация на силовия агрегат (подобрено изгаряне, понижаване на размерите, понижено механично търкане, удължаване на трансмисията и генерализация на Stop & Start)

Платформата CMP обезпечава също повече комфорт и по-високи равнища на безопасност:

 по-голям акустичен и температурен комфорт на борда, по-ниски равнища на вибрации,

 системи в помощ на лидера, непокътнати за по-високите пазарни сегменти и нови за В сегмента

Новият PEUGEOT e-208: e-motion

Новият PEUGEOT e-208 предлага витално, стимулиращо преживяване при шофиране със своя 100% електрически мотор, разполагаем от момента на лансирането:

 100 KW (136 к.с.) електрически мотор, развиващ 260 Нм въртящ миг (наличен от 0 км/ч) за незабавна реакция,

 беззвучен мотор, нула трептения,

 софтуерен екран на централния екран (функционален екран за задвижващия тракт в действително време).

Новият PEUGEOT e-208 предлага три режима на шофиране:

1. Eco: за усъвършенстване на пробега

2. Normal: най-благоприятен комфорт за ежедневно ползване

3. Sport: дава се приоритет на динамичността и усещанията, оптималната мощ и въртящ момент (0 до 100 км/ч за 8,1 сек.).

Налични са също два режима на спиране чрез скоростния лост с подходящо презареждане на батерията:

 Умерен, осигуряващ чувство близко до това, което се усеща при прекъсване с двигател с вътрешно горене,

 Усилен, за следено понижаване на скоростта посредством педала на газта.

Новият PEUGEOT e-208 предлага най-добрия температурен комфорт на пазара с:

 мощен радиатор (5 kW), захранван от HV батерия,

 термопомпа и автоматизиран надзор на температурата в купето, осигуряващи същия комфорт както в автомобил, задвижван от мотор с вътрешно горене. Пробегът на автомобила се резервира, благодарение на усъвършенствана спестовност на енергия спрямо конвенционална климатична система,

 отопляеми седалки (според версията)

 програмируема предварителна климатизация, следена от сензорния екран или отдалечено чрез приложението за смарт телефон MyPeugeot®. Освен комфорт тази функционалност позволява оптимизация на пробега (зададената температура се реализира по-бързо по време на стартирането) и разрешава оптималната функционална температура на батерията да се доближи по-бързо. Интериорното и багажното пространство са идентични като при версия с мотор с вътрешно горене. Батериите, които заемат размер от 220 л, са ситуирани под пода в новия PEUGEOT 208.

Характерно за Марката, ходовата част на новия PEUGEOT e-208 е усъвършенствана и са приложени характерни механически решения (оптимално систематизиране на масата). Това позволява на новия PEUGEOT e-208 да постигне динамични индикатори, равностойни на версия с мотор с вътрешно горене.

Новият PEUGEOT e-208 е оборудван с батерия с голям потенциал 50 kWh, позволяваща пробег на автомобила до 340 км, съгласно сертифициращия протокол WLTP (Worldwide harmonised Light vehicles Test Procedures) и 450 км според NEDC (New European Driving Cycle). Свързаният с охлаждащата система на купето температурен надзор с течно изстудяване разрешава бързо презареждане, усъвършенстван пробег и по-дълъг витален цикъл. Тази батерия има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден потенциал.
Режимите на зареждане са гъвкави и адаптирани към ежедневното прилагане. Възможни са три режима на зареждане:

 потребление на елементарен домашен контакт или за цялостно зареждане за 16 часа – потребление на контакт Legrand® Green Up™ за тежки натоварвания, предоставян дружно с кабел за зареждане,

 посредством Wall Box, осигуряваща цялостно зареждане за 5 часа и 15 минути с трифазната версия (11 kW) или за 8 часа с монофазната версия (7,4 kW),

 потребление на специфична обществена станция за зареждане: регулирането на температурата на батерията позволява използването на 100 kW зарядни устройства, като 80% от заряда се реализира за 30 минути.

Новият PEUGEOT e-208 може да бъде зареждан и дистанционно, в случай че бъде програмиран чрез екрана Connected Navigation или с приложението за смартфон MyPeugeot®. Тази система ви позволява да стартирате и да спирате зареждането когато и да е, както и да проверявате статуса на заряда.

За да помогне на своите клиенти при енергийния преход, PEUGEOT стартира нова услуга (в взаимозависимост от държавата) едновременно с маркетинг дейностите за PEUGEOT e-208, основана на три съществени точки:

 Easy-Charge (Лесно зареждане)или по какъв начин да улесним достъпа на нашите клиенти до различните решения за зареждане:

- Редица решения за зареждане в дома или офиса с необятен избор от оборудване (контакт за тежки натоварвания, Wallbox, Smart Wallbox и др.), услуга за диагностика за да се оцени електрическата апаратура и да се възнамерява по-добре решение за зареждане и финално инсталиране,

- Предложение за публично зареждане чрез Free2Move Services, в това число пропуск за зареждане, предоставящ достъп до над 85 000 станции за зареждане в Европа: предварителен избор на зарядни станции според дистанцията, скоростта и цената на зареждане. Свързаната навигация се грижи за упътването до определената зарядна станция.

 Easy-Mobility (Лесна мобилност) или по какъв начин да осигурим подвижността на нашите клиенти при всички условия посредством:

- Trip planner: инструмент за обмисляне и организиране на дълги пътувания чрез Free2Move Services; предложение за най-добрите маршрути, взимайки поради останалия пробег и съществуването на зарядни станции по пътя. Изпращането на маршрута към свързаната навигация разрешава да се намери този маршрут до момента в който сте в автомобила,

- Mobility Pass: удължена и гарантирана мобилност чрез пропуск за автомобил чартърен когато и да е според необходимостта.

- E-coaching: инструмент в приложението MyPeugeot, който разрешава приемането на съвети как да се усъвършенства шофирането и пробега на новия e-208.

 Serenity (Спокойствие) или по какъв начин да вдъхнем увереност на нашите клиенти по време на техния откривателски развой и да им позволим да се любуват на автомобила си в цялостно успокоение:

- Нови цифрови симулатори на пътувания на уеб страниците на PEUGEOT, с цел да се насърчи опознаването на света на електрическия автомобил

- Специални контракти за сервизно обслужване и пътна помощ, които могат да бъдат включени като еднократен финансов пакет, с цел да се подсигурява успокоение по всяко време

- Сертификат за потенциал на батерията, за да се улесни препродажбата на автомобила с гаранция за зарядния капацитет на батерията.

Новият PEUGEOT e-208 предлага достъп до нова форма на подвижност, осигуряваща свобода на придвижване в града, даже там, където съществуват рестрикции за автомобилите.

Новият PEUGEOT 208 дава отговор на стандартите €6.d

Новият PEUGEOT 208 има цялостна гама модерни бензинови и дизелови мотори, съответстващи на стандартите €6.d. Уникално за сегмент B, PureTech 100 и 130 са налични с осемстепенна автоматична скоростна кутия EAT8.

Бензинови, 3-цилиндрови, 1,2-литрови двигатели:

PureTech 75 S&S BVM5

 PureTech 100 S&S BVM6 или EAT8

 PureTech 130 S&S EAT8.

Дизелов, 4-цилиндров,1,5-литров мотор:

 BlueHDi 102 S&S BVM6.
За районите, в които условията за контрол на излъчванията не са толкова стриктни, ще се оферират и мотори с механична (BVM6) или автоматизирана скоростна кутия (EAT6).

НЕУСТОИМ

Новият PEUGEOT 208: грациозен, привлекателен дизайн

Екстериорът на новия PEUGEOT 208 е така отличителен и изпълнен с усет, че може да пропусне хромираните детайли и да разкрие силата на изразителния дизайн с приятни пропорции. Той е напълно в центъра на тактиката на PEUGEOT за препозициониране към първокласния клас автомобили.

По-дълго, по-широко и по-ниско в сравнение с предходния PEUGEOT 208, това ново поколение разкрива характерен контур, подсказващ спортен дух посредством своите изчистени, стегнати линии. Усеща се ясно и нотка на чувственост, загатната от широко изваяните калници и цялостната линия на каросерията - предпазлив баланс между мекота и неотстъпчивост.

Погледнат в профил, новият PEUGEOT 208 разкрива своето скъсено предно стъкло, което разрешава пространство за по-дълъг, изваян челен похлупак. За да подчертае спортния външен тип, силно наклоненото малко странично стъкло е идеално изравнено с арката на задното колело. Версиите GT Line и GT се отличават с уширения на арките на колелата в блестящ черен цвят: това прави каросерията по-аеродинамична и диаметърът на джантите наподобява по-голям. При тези премиум версии 17-инчовите джанти са украсени със завинтващи се вложки с възможност за персонализация, които подобряват аеродинамичния резултат и намаляват необресорената маса (-3.6 кг на автомобил).

Незабавно разпознаваема, предницата е умела композиция, която повтаря визуалната еднаквост на долната част на новия PEUGEOT и светлинния автограф на Full LED предни фарове с трите присъщи черти под формата на нокти (според версията). Предната ризница е проектирана като един контур, съдържащ идеално интегрирана радиаторна решетка с един отвор в центъра, носеща емблематичния Лъв на PEUGEOT. Върхът на предния похлупак изтъква надписа 208.

Като продължение на PEUGEOT 3008/5008/508, задната част на PEUGEOT 208 изпъква със своята черна лента, преминаваща през целия похлупак на багажника и свързваща светлините с трите характерни черти под формата на нокти (видими както през нощта, по този начин и през деня).
Дизайнът е акуратен, формите са стегнати. Задният дифузьор е разполагаем с покритие в блестящ черен цвят и, съгласно разновидността на двигателя, може да бъде емфатичен от хромиран шумозаглушител.

В допълнение към общоприетите цветове на каросерията и покривът в цвят Black Diamond, новият PEUGEOT 208 има серия нюанси, които са съвършено отражение на енергичния и динамичен темперамент на автомобила:

 Жълт Metallic Faro,

 СинVertigo с тройно покритие,

 Червен Elixir с пъстър лак: този процес постига по-дълбок колорит на цвета. Отблясъците акцентират формата на каросерията.

Новият PEUGEOT e-208 е украсен с незабавно разпознаваеми детайли в екстериора:

Радиаторна решетка в цвета на каросерията

 Двуцветни Лъвове (Лъвовете като че ли менят цвета си според от зрителния ъгъл)

 Емблема „ e-208 “ върху задната част и „ e “ на задните калници.

Новият PEUGEOT 208: Високотехнологичен, висококачествен

Вдъхновен от концептуалния автомобил PEUGEOT FRACTAL, новият PEUGEOT 208 се възползва от несравнимо ново потомство на PEUGEOT i-Cockpit®, неделима част от ДНК-то на PEUGEOT, с твърди последователи от над 5 милиона водачи.

PEUGEOT i-Cockpit® на новия PEUGEOT 208 съдържа същата елегантна ергономична структура от 3 части както при другите модели в гамата.

Цялата информация е лесна за виждане, внимателно ситуирана в зрителното поле на лидера. В взаимозависимост от равнището на оборудване информацията от инструменталния 3D панел на PEUGEOT i-Cockpit® може да бъде прочетена на две равнища. Върху горната цифрова поставка информацията се проектира като холограма. Данните са динамични, извеждат се по-близо или по-далече от очите на лидера в зависимост от смисъла или спешността им и така увеличават времето за реакция с около половин секунда. Над лостчетата в централната част сензорният екран е наличен в 5-, 7- или 10-инчова версия, в зависимост от равнището на съоръжение и избраните варианти.

Всички употребявани материали са приятни на досег, луфтовете са минимални, сензорните и физическите бутони са интелигентно ситуирани. От равнище Active (в зависимост от държавата) бордното табло е облицовано и централната част е декорирана с карбоново покритие. Компактният волан е общопризнат от по-високите пазарни сегменти. При EAT8 електрическата команда Shift and Park by Wire е интуитивна и ергономична. Перата за смяна на предавките от кормилото позволяват механична промяна от време на време без да се губи автоматичния режим.

Купето оформя кокпит, който обгръща пътниците. Седалките са изключително удобни и лесни за поддържане.
Сериозно внимание е отделено на пропорциите и разположението на местата за предпазване на движимости в новия PEUGEOT 208. Освен отделенията във вратите и жабката, в автомобила участват 3 зони за съхранение (според версията):

Голяма зона за предпазване под подлакътника сред предните седалки,

 Поставка с елементарен достъп пред лоста за предавките,

 Интелигентно прикрито пространство за съхранение в централната подпора може да се употребява за дискретно индукционно зареждане на смарт телефон. Задната част на капака е проектирана да позволи поставянето на смарт телефон в отворено положение.

Новият PEUGEOT 208: образован ход за препозициониране към първокласния клас автомобили

Новият PEUGEOT 208 се предлага с пет равнища на оборудване: Access, Active, Allure, GT Line и GT. Първокласните версии GT Line и GT съдържат отличителни детайли на стила:

 Full LED предни фарове със светлинен подпис с трите присъщи черти под формата на нокти,

 Уширители на арките на колелата в блестящ черен цвят и лайстни на стъклата,

 17-инчови алуминиеви джанти с вложки,

 Добре завършени елементи в купето: черна облицовка на тавана с външни шевове в цвят Adamite, избор на амбиентно осветление от осем цвята, спортни седалки, алуминиеви педали.

Специално за PEUGEOT e-208, равнището на оборудване GT е още по-отличително с:

 Ексклузивна тапицерия от Alcantara©/Greval gray, комбинирана с 3D текстил,

 17-инчови джанти със специфични вложки.

ТЕХНОЛОГИИ ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ

Новият PEUGEOT 208: свръхуспокояващ

Чрез Drive Assist новият PEUGEOT 208 проправя пътя за полуавтономно шофиране със своето най-ново, най-хубаво в сегмента поколение от системи в помощ на лидера:

Адаптивен автопилот, Stop & Go с EAT8 (или Автоматичен автопилот с функционалност Stop & Go) с регулируема информация за дистанцията между колите. В задръстването автомобилът рестартира автоматизирано, ако спирането е траяло по-малко от 3 секунди. В противоположен случай бързо докосване на педала на газта или на бутон върху кормилната колона възобновява функцията, която е налична от 0 км/ч. С функцията 30 км/ч, налична с механичната скоростна кутия, след натискане на спирачките, при което скоростта на автомобила пада под 30 км/ч, автопилотът влиза в режим на задържане и водачът трябва да поеме контрола, като използва съединителя и спирачката за пълното спиране на автомобила,

 Асистент за позициониране в лентата, при което лидерът може да избере позицията си в лентата (свързано с ACC Stop & Go),

Система за паркиране Full Park Assist с функция Flank guard (с EAT8 AGB). Системата автоматично ръководи посоката, ускорението и спирачната система при заемане и освобождение на паркомястото,

Най-новата система Автоматична спирачка за сигурност (отчита пешеходци и колоездачи през деня и нощем от 5 км/ч до 140 км/ч) и предизвестява при риск от конфликт,

Активен помощник за придържане в лентата (включително по отношение на банкетите) с корекция на курса при скорост от 65 км/ч и по-висока,

Следене за бдителността на лидера, което регистрира бдителността му при дълги пътувания при скорост от 65 км/ч и по-висока, употребявайки техники за анализ на микродвиженията върху кормилото,

Автоматично превключване на къси светлини,

 Разпознаване на рестриктивните мерки за скорост и рекомендации,

Система за разширено различаване на пътните знаци („ Stop “, „ Забранено влизането “ и др.)

Активно следене на мъртвата зона (с корекция на курса). Функцията е налична от 12 км/ч.

 Електрическа паркинг спирачка

Новият PEUGEOT 208: свръхсвързан

Нашите смарт телефони са неделима част от нашия живот, поради което функционалността Mirror Screen на PEUGEOT е съвместима с протоколите за свързване MirrorLink™, Apple CarPlay™ и Android Auto™. Място за индукционно зареждане е удобно разположено в пространството за съхранение на движимости под централната конзола и има налични до четири USB порта (включително вид С).

Свързана с TomTom® Traffic3D навигация (в зависимост от държавата) указва условията на трафика и рисковите зони в реално време.

Новият PEUGEOT 208 ще бъде показан за пръв път на Автомобилния салон в Женева.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР