Във времена на тежки разделения и прояви на откровено неуважение,

...
Във времена на тежки разделения и прояви на откровено неуважение,
Коментари Харесай

От ГЕРБ-СДС излязоха с декларация по случай Международния ден за премахване на расовата дискриминация

„ Във времена на тежки разделения и прояви на искрено пренебрежение, учредено на стандарти и предубеждения, в това число и сексистски, които се следят от страна на избрани политици и политически водачи, и на които станахме очевидци в последните дни, да си спомним мисълта на Антоан дьо Сент-Екзюпери -  ако се разграничавам от теб, това освен не те ощетява, само че и те обогатява “, прочете в декларация от името на ПГ на ГЕРБ- Георг Георгиев по отношение на Международния ден за унищожаване на расовата дискриминация.

Той подчертава на обстоятелството, че у нас от епохи съжителстват доста и разнообразни етноси и нации – българи, евреи, турци, арменци и други и това е ослепителен знак на пъстротата на нашата страна. Пътят ни и отсега нататък ще е към това, което ни събира и сплотява, съобщи Георгиев.

В началото на декларацията той напомни, че през 1966 година Генералната асамблея на Организация на обединените нации афишира 21 март за Международен ден за унищожаване на расовата дискриминация, а България е утвърдила Международната спогодба за унищожаване на всички форми на расова дискриминация. Държавите, страни по конвенцията, учредяват комитет за унищожаване на расовата дискриминация, добави депутатът.

По думите му главните правила на антидискриминационното национално законодателство на България са в унисон с правото на Европейски Съюз и са залегнали в Конституцията на страната. Държавната ни политика е ориентирана към обезпечаване на тъждество на всички български жители, без значение от етническа принадлежност, изповедание, пол или полова ориентировка, равни благоприятни условия на дамите и мъжете, отбрана правата на децата, означи Георг Георгиев. Нашата страна, като част от огромното европейско семейство, е безапелационен покровител на многостранното съдействие в битката с расизма, расовата дискриминация, ксенофобията, продължи той.  Успели сме и сме постигнали доста, само че има и още доста работа, появяват се нови провокации, които би трябвало да бъдат взети под внимание, акцентира представителят на ПГ на ГЕРБ-.

Процесът на обучение в дух на приемливост е основополагащ детайл за подкрепяне на страната, алената линия, която не трябва да пресичаме, е правото на всеки да живее със своите убеждения, без да предизвиква вреди на хората, се споделя в декларацията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР