Във времена на стрес и напрежение, хората търсят разнообразни начини

...
Във времена на стрес и напрежение, хората търсят разнообразни начини
Коментари Харесай

Спасителният секс: Временно облекчение или илюзия за решение?

Във времена на стрес и напрежение, хората търсят разнородни способи да се оправят с проблемите си. Един от тези способи, който се употребява, е от време на време именуван " избавителен секс " - актът на присъединяване в полова интензивност с колегата за да се отклонят от настоящите проблеми и напрежение в връзките. Но дали този способ в действителност работи като избавителна връзка за проблемите или е единствено краткосрочна заблуда?
Прочетете още
Сексът, несъмнено, е значим съставен елемент от междуличностните връзки. Той може да сътвори по-тесни връзки сред двама души, да усъвършенства настроението и даже да укрепи интимната връзка. В моменти на стрес, сексът може да бъде виждан като наслаждение, което краткотрайно извежда от проблемите и дава на индивида отбягване от действителността.

Спасителният секс, обаче, носи със себе си избрани опасности и провокации. Първо, той може да бъде краткотрайно облекчение, само че не решение на проблемите. Като се насочва към отбягване на спорове или стресове, този тип секс може да подхранва илюзията, че проблемите са позволени, до момента в който те на самото си не бъдат разисквани и решени намерено и градивно.

Второ, избавителният секс може да докара до по-голяма отдалеченост сред сътрудниците. Вместо да основава дълбоки и открити диалози, актът на секс може да подтикне сътрудниците да заобикалят проблемите и да разчитат на физическата фамилиарност, с цел да " лекуват " връзките си. Това може да докара до по-слаби връзки и намаляваща връзка.

Трето, избавителният секс може да сътвори взаимозависимост от физическата фамилиарност като метод за разрешаване на спорове. Ако сътрудниците постоянно се обръщат към секса като избавителен способ, те може да стигнат до точка, в която не могат да се оправят с проблемите си по различен метод.

В умозаключение, избавителният секс може да бъде краткотраен излаз в моменти на стрес и напрежение, само че той не е същинско решение за проблемите. За да се изградят здрави и устойчиви връзки, е значимо сътрудниците да научат да се оправят с споровете и напрежението по градивен метод, посредством открита връзка и съгласие. Вместо да се прибягва към физическата фамилиарност като избавителен способ, би трябвало да се работи върху построяването на дълбоки и устойчиви връзки, които се основават на същинско съгласие и поддръжка.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР