Във времена на пандемия, необщуване, непрекъснато заливащи ни от всякъде

...
Във времена на пандемия, необщуване, непрекъснато заливащи ни от всякъде
Коментари Харесай

Бургазлии и Бойко Кръстанов правят списък на "Всички страхотни неща"

Във времена на пандемия, необщуване, непрестанно заливащи ни от всякъде вести в тъмни краски и не на последно място неуютна зима, имаме потребност от " Всички страхотни неща " на света. Поднася ни ги Бойко Кръстанов с едноименния моноспектакъл под режисурата на Владимир Пенев. Представлението в Бургас е през днешния ден, мястото е дома на НХК, а часът 19. Текстът е на Дънкан Макмилан.

" Текстът в действителност е доста прекрасен. Привлече ме с това, че визира съществени тематики каквито са психическото здраве, депресията. Но се занимава с тях по един доста лек метод и през възприятие за комизъм, видяно в действителност през по-светла такава страна. Той в действителност доста ловко борави с езика и доста добре може да гради и да структурира деяние ", изясни Кръстанов пред БНР.

Главният воин, Разказвачът, в който се превъплъщава прелестния Бойко Кръстанов, търси себе си през разнообразни опорни точки – скъпите си същества и подкрепящите хора, травматичните прекарвания от детството и младостта и съответните или ритуални знаци, места и събития от протяжността на всекидневния живот.

Още на шестгодишна възраст, Разказвачът стартира да записва " всички страхотни неща ", които основават простичкия и хубав, опредметен или одушевен смисъл. Естествено като във всяка добра драматургия, появяването на любовта ще озари и продължи листата на " страхотните неща ", които ни държат изправени.

Списъкът е е трансфорат в броилка на спасението и в изреждането й внимателно, само че изрично са въвлечени и феновете, отредени са им функции, даден им е късмет за импровизации - част от публиката също е на сцената дружно с артиста. Зрител и аудитория вършат кръг на доверието като в една добра арт терапия. Не е плашещо, споделя с усмивка звездата от " Под прикритие " и " Съни бийч " и предизвестява, че след края на представлението кани публиката да допишат листата.

За артиста опцията Владо Пенев да го режисира е част от персоналния му лист със страхотни неща:
„ Като приключих академията през 2010 година ме разпределиха в Народния спектакъл в представлението на Деси Шпатова " Ангели в Америка " и там работих с него. Направи ми усещане по какъв начин борави с текста, там имаше дълги монолози, по какъв начин подчертава върху най-важното. Харесвам го и като артист, той е измежду най-хубавите в България ".

Монодрамата " Всички страхотни неща " е известна на международните подиуми и в телевизионната си акомодация по HBO през 2016 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР