Във времена на икономическа криза какво може да бъде по-впечатляващо

...
Във времена на икономическа криза какво може да бъде по-впечатляващо
Коментари Харесай

Pangeos – гиганският плаващ град за $8 млрд.

Във времена на икономическа рецесия какво може да бъде по-впечатляващо и скъпо от суперяхта? Разбира се, тераяхта - име, давано на плавателни съдове, които са по-големи от супер, мега и гигаяхтите, показва CNN.

Най-новата първокласна лодка, която ще се появи на пазара, е Pangeos - кръстена на Пангея - суперконтинент, съществувал преди 200 милиона до 335 милиона години. За построяването й ще са нужни 8 милиарда $, съгласно дизайнерите Lazzarini.

Цената не е учудваща поради обстоятелството, че когато бъде издигнат, плавателният съд ще се трансформира в най-голямата плаваща структура, строена в миналото. Той ще се простира на 550 метра дължина и 610 метра широчина.

Представляваща същински “плаващ град “, съгласно Lazzarini, яхтата ще бъде дом на хотели, търговски центрове, паркове и даже пристанища за по-малки кораби и самолети. И всичко това ще е завършено като…костенурка.

За построяването на суперяхтата е нужно особено място - такова, което сега не съществува. Дизайнерите са се фокусирали върху Саудитска Арабия, където един квадратен километър море ще би трябвало да бъде драгиран, преди да може да стартира построяването на плавателния съд. Смята се, че това ще бъде направено в пристанището „ Крал Абдула “, на 130 км северно от Джеда.

Разделен на блокове като същински град, Pangeos има пристанище и основен площад, от които “тръгват “ други здания. Зоната на “горната обвивка “, заобиколена от култивиран пространства, ще работи като писта за кацане на самолети.

Под жилищното пространство ще има 30 000 " кафези ", които ще поддържат структурата на повърхността. Долната част ще бъде направена от стомана. Тя ще има големите 30 метра прегазване (дълбочината на потапяне на съда) и ще може да се движи със скорост от пет възела, макар че " крилата " ще черпят сила от съпротивлението и вълните, разбиващи се в кораба. На покрива ще има слънчеви панели за зареждане на яхтата.

Вместо да работи от несъмнено пристанище или да има избран маршрут, костенурката просто ще обикаля в близост, трансформирайки пътуването в дестинация.

От Lazzarini се надяват, че строителството може да стартира през 2033 година, а времето за създаване е несъмнено на осем години. Благодарение на краудфъндънг самодейност, можете да си купите всичко - от виртуален входен билет ($16) до VIP апартамент ($169) посредством NFT. Ако желаете да се сдобиете с същински, а не виртуален апартамент, можете да внесете депозит. И да изчакате да се съберат 8-те милиарда $ финансиране.



Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинплаващ град суперяхта ПоследниНай-четениЛукс 340 Pangeos – гиганският плаващ град за $8 милиарда Образование 108 Ръст на искащите да учат педагогичен и медицински специалности Бюджет и финанси 248 Отстъпката за горивата ще продължи до края на годината Бюджет и финанси 180 Fitch удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на България Компании 14272 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Имоти 13768 След невъобразим растеж: Охлаждането на имотния пазар в България стартира Компании 10223 Европейски моден
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР