Във времена, които се случват и се предлагат такива радикални

...
Във времена, които се случват и се предлагат такива радикални
Коментари Харесай

От Адвокатския съвет: Проектът за Конституция е пълен с грешки и неточности

Във времена, които се случват и се оферират такива радикални промени, мълчанието би било равно на единодушие, а ние показваме безапелационното си противоречие с импортирания план, с метода, по който той беше направен и импортиран, и препоръчан на останалите политически сили от ГЕРБ. Защо? Библията е моралният закон на всеки един човек, само че е националната библия на всеки един народ, по тази причина във връзка с нея би трябвало доста деликатно да се протяга ръка, предизвести в ефира на BTV Валя Гигова член на, който в позиция остро разкритикува планът за нова Конституция на ГЕРБ.
“Освен неточности и грешки, планът съдържа отклонения от съществени правила на конституционното прави и нестимулирани оферти за промени в демократични принадлежности, обичайни за най-новата история на България, чиято изгода и значителност е потвърдена през годините и които са в унисон с най-хубавите европейски мостри “ се споделя в позицията им.
Според нея, би трябвало да се направи разбори какви промени са нужни в Основния закон и дали те би трябвало да станат посредством Велико народно събрание, както и дали да се засяха частта за Великото национално заседание изобщо в актуалната Конституция.  Караянчева: Проектът за Конституция не е най-хубавото, той е покана за диалози Караянчева: Проектът за Конституция не е най-хубавото, той е покана за диалози
Нищо, че сме съдружни сътрудници, всяка политическа мощ в обединението има своя позиция. Предстои да беседваме в идващите дни...
За Гигова планът за Конституция на ГЕРБ е цялостен с неточности и грешки и тя ги уточни.
Промените в Конституцията не оферират нищо, от това което са рецензиите на Европейски Съюз към правосъдната система, изясни тя.
" Няма по какъв начин да предлагаш нова Конституция, поради че 90% от текстовете ѝ от остарялата. Предлагането на нова Конституция е самоцел, с цел да се свика Велико национално заседание “, счита юристът, съгласно която се цели „ туширане на публичното напрежение " от страна на ГЕРБ.
Юристът от Висшия адвокатски съвет е безапелационна, че с предлагането на законодателна самодейност на правосъдната власт се нарушава разделянето на управляващите.
 Зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация: ГЕРБ имат 104 гласа за Конституцията към този момент Зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация: ГЕРБ имат 104 гласа за Конституцията към този момент
За момента мисля, че ГЕРБ имат 104 гласа за внасяне на предлагането за Конституция, а не 116. Самото бързане е малко пресилено съгласно...
" Аз не знам по какъв начин им е хрумнало да дадат законодателна самодейност на правосъдната власт. Основният принцип е разделяне на управляващите.... Тя (съдебната власт) би трябвало да го ползва (закона). Това значи, че не разбираш какво съставлява разделянето на управляващите. ", изясни Григорова.
Текстовете за основния прокурор съставляват безусловно официално отношение, сподели тя.
Според нея, намаляването на броя на депутатите е в прорез с правилото на посланичество на жителите в законодателната власт. Това значи в един миг да се одобряват закони с 70 депутати, пресметна небрежно юристът.
Според нея има дефицити в актуалната Конституция и то в частта за правосъдната власт, само че за тяхното премахване не е нужно приемане на нова и привикване на Велико народно събрание, а разбор на тези дефицити и отстраняването им.
 Теменужка Петкова: ГЕРБ разисква тематиката за нова Конституция от 2014 година Теменужка Петкова: ГЕРБ разисква тематиката за нова Конституция от 2014 година
Енергийният министър Теменужка Петкова изясни, че хем ГЕРБ слуша митингите и най-голямата ръководеща партия в страната схваща, че об...
Гигова прикани депутатите, които не са представители на избрана партия, а на всички жители от техния изборен регион да не поддържат предлагането на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР