Във време, в което цените на основни продукти и услуги

...
Във време, в което цените на основни продукти и услуги
Коментари Харесай

Как да овладеем импулсивните покупки, когато всичко поскъпва?

Във време, в което цените на съществени артикули и услуги вървят нагоре и няма вероятности за понижаването им, е належащо да съставим проект за противопоставяне.

Той може да включва способи за възстановяване на персоналните финанси през 2022 година и техника за преодоляване на непотребните разноски.

Към последните спадат импулсивните покупки.

Ето 5 метода да спрете да пазарувате импулсно:



Дайте си интервал на изчакване преди да извършите покупка

Мнозина познават добре скока на адреналина, когато ги завладее чувството, че би трябвало да купят нещо в този момент или в никакъв случай.

Не се предавайте на мисълта, че ще изпуснете нещо, в случай че не го купите на мига. Дори и да става за минута, дайте си я, с цел да поуспокоите прочувствения си свят, написа theeverygirl.com.

Това време е основно, с цел да си спестите съжаленията по-късно.

Препоръчваме ви обаче да го удължите до 24 часа. През това време може да добавите продукта в количката си (ако запарувате онлайн), с цел да бъде там, до момента в който обмисляте покупката си. По този метод няма да ви преследва мисълта, че няма да го откриете на идващия ден.



Извлечете поучения от модела на вашето импулсно извършване на покупки

Отделете време и помислете какво е особено за вашите импулсни покупки. При някои хора става дума за тъкмо избран вид артикули. Например, за хубост или пък облекла.

Пробвайте да избягвате местата, които ви предизвикат да харчите пари за тях. Включително обществените профили, които следвате и непрекъснато ви популяризират нови и нови артикули.

Ако имате навика да купувате печива дружно със утринното капучино от локалната кафетерия, предлагаме да си определите бюджет. Така няма да спрете да си купувате апетитна бисквита, само че ще го вършиме по-рядко.



Помислете какво друго може да извършите с парите си

Мнозина си споделят: Животът е къс, за какво да не се порадвам!? Да харчите непринудено пари обаче за неща, които ви радват, няма да ви направи щастливи, а противоположното - нещастни.

Затова стопирайте концепцията да купите следващата движимост и помислете в какво друго може да вложите парите си. Нещо по-качествено? Нещо по-дълготрайно?



Попитайте се, дали в действителност имате потребност от него?

Питали ли са ви като дете "наистина ли искаш това? " Вероятно ви е до болежка прочут този въпрос, а през днешния ден ви призоваваме да започнете да го употребявате в диалог със себе си.

Размишлявайки върху потребностите си, има късмет да овладеете импулсното извършване на покупки. Или най-малко да се опитате!

Изследвайте повода, заради която желаете дадена движимост

Разбира се, не е належащо непрекъснато да се питате за какво. По този метод ще убиете всяко наслаждение, което извличате от извършването на покупки.

Не ви ли е любопитно обаче да достигнете до корена на своето предпочитание? Опитайте се да го извършите, търсейки справедлив отговор на въпроса за какво.

Тези препоръки ще ви оказват помощ да спестите стотици и хиляди левове. Не се стремете да ги приложите вкупом и да спрете да пазарувате от през днешния ден. Това единствено ще ви върне с гневна скорост към скъпия табиет.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР