Във време, когато има приложения за едва ли не всичко,

...
Във време, когато има приложения за едва ли не всичко,
Коментари Харесай

Google пусна радар за социално дистанциране

Във време, когато има приложения за надали не всичко, се появява и новият артикул на Гугъл - Sodar, самобитен радар за обществено разграничаване. Той цели да оказва помощ на хората да съблюдават обществена отдалеченост и да стоят задоволително надалеч от останалите, най-малко до момента в който гледат в телефона си.

Правителствата и здравните организации по целия свят предлагат на хората да стоят надалеч едни от други, с цел да се понижи заплахата от разпространяването на ковид. Минималните отстояния варират на другите места, само че стандартът нормално е два метра.

Освен в случай че човек не носи своя лична измервателна пръчка, мъчно може да си показа какво в действителност значи тази дължина.

Приложението Sodar употребява технология за добавена действителност, а любопитното е, че с цел да бъде употребявано, не е нужно човек да го изтегля на телефона си. Достатъчно е да посети уеб страницата, отваряйки го през Chrome. След това би трябвало да разреши тримерен аспект и да насочи визьора на камерата си към земята.

Приложението ще покаже пръстен към вас, който маркира 2 метра във всяка посока.

Браузър приложението обаче работи единствено с устройства, които поддържат технологията WebXR посредством Chrome. Това значи, че то не работи за iPhone.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР