Във връзка със засиления интерес на русенските граждани към професията

...
Във връзка със засиления интерес на русенските граждани към професията
Коментари Харесай

Нови парамедици ще помагат на Спешна помощ в Русе

Във връзка със засиления интерес на русенските жители към специалността „ парамедик “ Център за професионално образование (ЦПО) към УМБАЛ „ Канев “ открива нов курс. Както по-рано Actualno.com заяви, през януари 10 души сполучливо опазиха квалификационната си степен.
Желаещите да оказват незабавна здравна помощ ще се образоват в компетентност „ Транспортиране на потърпевши и заболели хора, оказване на първа помощ и асистиране в незабавни отделения “. Подготовката планува теоретични и на практика занятия в продължение на 960 часа в границите на една година. Програмата за образованието е съобразена персоналните и професионални задължения на курсистите, с цел да посещават постоянно лекциите и упражненията си. Курсът завършва с изпити по доктрина и процедура и издаване на съответния документ, според законодателството на България. Завършилите сполучливо курса ще получат трета степен на професионална подготовка на горепосочената специалност.
В отделенията на болничното заведение ще се организират практическите занимания, а в конферентната зала теоретичната подготовка. Лектори са чиновници на УМБАЛ „ Канев “. Те имат многогодишна процедура и опит с образователно-квалификационна степен по тематиките „ Медицина “ и „ Здравни грижи “.
Курсистите би трябвало да имат приблизително обучение или добито право за явяване на държавни зрелостни изпити, както и удостоверение за ръководство на МПС (категория B).
Припомняме, че длъжностната характерност на парамедика включва: действия по оказване на първа помощ, свързани с първична оценка и поддържане на главните витални функционалности и с обезпечаване на профилиран превоз до лечебно заведение.
Допълнителна информация може да се получи от понеделник до петък сред 8 и 16 часа от Снежана Иванова на телефони: 082/887 346 и 0879 007 627.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР