Във връзка със Световния ден на животните 4-ти октомври в

...
Във връзка със Световния ден на животните 4-ти октомври в
Коментари Харесай

Световният ден на животните честваха в Южен

Във връзка със Световния ден на животните 4-ти октомври в регион „ Южен “ се проведоха  няколко начинания.

Небезизвестното терепавтично куче Атос от порода Бобтейл  посети децата от Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания, намиращ се в регион „ Южен “ гр. Пловдив.

Атос е един от четирите бобтейла, които имат сем. Костадинови. Те описаха на децата за неговите братя  и майка му Мон, както и за грижите, които се поставят всекидневно за тях.

„ Всички те са доста положителни, само че през днешния ден избрахме да посетим децата с Атос, защото е най-кротък и влюбчив “ – показа Велислава Костадинова.

Децата изначало страхливо поглеждаха към кучето, заради размера му и пухкавата му четина, само че с  терапевтични си умения,  той съкрати  дистанция сред децата и себе си, като не пропусна да ги целуне и да се качи даже и на клатещия се стол в двора.

По-късно денем инж. Евтимия Първанова-еколог към регион „ Южен “ изнесе открит урок в 5„ б “ клас с класен началник Диана Димитрова към СУ “Константин Величков “. Всички възпитаници получиха брошура „ Осинови супергерой “ с комикси, в която основните герои са кученцата от общинския приют–Пловдив: Алекс, Бен, Флавио, Арчи, Хоуп, Зоро и други, които чакат своите „ Мама и Тате “.

През идващите дни следва да бъдат изнесени открити уроци и в другите учебни заведения в региона.

В края на работния  ден, Зам.-кмета на регион „ Южен “ госпожа Атанаска Тунтова връчи две  награди по отношение на  провеждането на самодейността „ Регистрирай куче и завоюва награда-2022 “, проведена от дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “ към Община Пловдив.

Електронната система за административна регистрация на домашните кучета, отглеждани в Пловдив, генерира два номера в регион „ Южен “ на приблизително азиатската овчарка Айда и на немската овчарка Чапрак.

„ Честит празник! Благодарим Ви, че се грижите за Вашите домашни любимци и  за това, че сте виновни да  регистрирате своя домакински  любимец. Пожелавам Ви доста здраве, взаимна любов и топлота. “ – поздрави госпожа Атанаска Тунтова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР