Във връзка със студентския празник - 8 декември, Столичната Регионална

...
Във връзка със студентския празник - 8 декември, Столичната Регионална
Коментари Харесай

РЗИ със засилени проверки по заведенията заради студентския празник

В ъв връзка със студентския празник - 8 декември, Столичната Регионална здравна ревизия реализира засилен надзор през цялата седмица.

Проверяват се заведенията за публично хранене, нощните и питейните заведения. Засилените инспекции ще продължат и тази нощ, както и през почивните дни. Инспекторите от СРЗИ наблюдават за спазването на възбраните за тютюнопушене на закрито, както и за продажбата, и използването на диазотен оксид от лица под 18 години.

Какви са глобите, регламентирани в Закона за здравето?

От 300 до 500 лева за тютюнопушене на закрито, за физически лица и от 3 000 до 5 000 лева за шефовете на заведение, в което е позволено тютюнопушене отвън обособените за това места, напомнят от РЗИ.

Нормативно избраната санкция при нарушаване на възбраната за продажба на божествен газ е от 800 до 1 500 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване – от 1 500 до 3 000 лева Когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец или от юридическо лице, се постанова имуществена глоба в размер от 3 000 до 6 000 лева, а при наново осъществяване – от 5 000 до 12 000 лева

В регионите на питейните и увеселителните заведения по време на студентския празник на 8 декември ще има засилено полицейско наличие, съобщи комисар Пламен Колев, зам.-началник " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи на брифинг в постройката на Главна дирекция " Национална полиция " на 6 декември. Ще бъдат проверявани всеобщо водачи за шофиране след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, добави още той.

Органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията са направили инспекции в обектите, свързани с честването на студентския празник на 8 декември и разпоредбите и нормите за пожарна сигурност, сподели гл. инсп. Йото Василев от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

По негови думи са осъществени инспекции в над 500 обекта. В 58 от тях са открити нарушавания и са подхванати ограничения за тяхното навреме премахване, означи Василев. Най-чести са липса или неактуализирани документи за основаване на организация за обезпечаване на пожарната сигурност, разясни още той. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР