Във връзка със създалата се обстановка след обилните дъждове тази

...
Във връзка със създалата се обстановка след обилните дъждове тази
Коментари Харесай

Обявено е частично бедствено положение за град Дунавци

Във връзка със създалата се конюнктура след изобилните дъждове тази нощ, бе свикано съвещание на Общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия.

То се организира под председателството на Светослав Скорчев, заместник-кмет по устройство на територията и развиване на инфраструктурата на Община Видин. С негова заповед, след решение на спешния щаб бе оповестено отчасти бедствено състояние за част от територията на най-голямото обитаемо място в Общината.

Към 22 ч. през миналата нощ река Войнишка, която минава през Дунавци, е излязла от коритото си в региона на квартал „ Видбол “ и е заляла дворове, приземни етажи на къщи и икономически постройки на към 60 парцела.



Екипи на Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията са се отзовали на сигналите и тази заран е почнало отводняване.



Информация за ситуацията и за хода на аварийно-възстановителните действия ще се рапортува от време на време на дежурния чиновник в Община Видин, а при нужда ще се задейства и Доброволното формирование към Общината.

Срокът за деяние на частичното бедствено състояние е до отпадане на събитията, само че не повече от 7 дни.

Заповедта е оповестена на интернет страницата на Община Видин: www.vidin.bg.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР