Във връзка с водена от Върховна касационна прокуратура проверка относно

...
Във връзка с водена от Върховна касационна прокуратура проверка относно
Коментари Харесай

Прокурори ще проверят информация за двама души от списъка на Петков

Във връзка с водена от Върховна касационна прокуратура инспекция по отношение на възложен лист от министър-председателя Кирил Петков, сочещ вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент от 19 лица, получените данни от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите във връзка с 2 от лицата, ведно с медийните изявления, са изпратени на способените прокуратури, оповестяват от Прокуратура на Република България.
По отношение на лицето А.М., глобено по световния закон „ Магнитски “, е открито, че в Софийската градска прокуратура се води досъдебно произвеждане за укриване и отбягване на данъчни отговорности. С оглед на това материалите от органите на изпълнителната власт, ведно със публикациите, са изпратени по подготвеност в СГП за преценка за присъединение на същите към доказателствената цялост по делото, декларират от Прокуратурата.
Спрямо А.М. Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла в Окръжния съд обвинителен акт за непозволено приемане на средства от фондове на Европейския съюз.
По отношение на второто лице – В.Б., е открито, че е един от глобените български жители по световния закон „ Магнитски “. Той е притеглен в качеството на обвинен по следени досъдебни производства от Специализираната прокуратура, предвид на което материалите от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите, касаещи В.Б., и медийните изявления, са изпратени в Специализираната прокуратура по подготвеност.
За следващи дейности в хода на водената във ВКП инспекция българската общност ще бъде навреме осведомена, декларират от Прокуратура на Република България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР