Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, . Това съобщиха от

...
Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, . Това съобщиха от
Коментари Харесай

Защо УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ оттегли апела си за помощ?

Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура,. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение към 11 часа през днешния ден. " Безпрецедентната рецесия изправи здравните заведения пред голямо предизвикателство. Болницата има незабавна потребност от: защитни маски (висок клас КN95 - FFP2, FFP3), защитни костюми, защитни дрехи, защитни шлемове, алкохол и пулсоксиметри ", се споделяше в апела, публикуван от съвсем всички медии.
В известието се споделя още, че на територията на болничното заведение се намират няколко клиники, които са от национално значение. “Една трета от всички мозъчни интервенции в България са направени в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “. 90% от тях са осъществени посредством потреблението на нови технологии ”, споделят от болничното заведение. Те напомнят, че Клиниката по хематология и онкология е преди всичко по обслужени пациенти у нас, а Клиниката по ревматология е най-голямата в страната и в нея също се одобряват заболели от цяла България. “В този сложен миг всяка помощ ще ни е от употребява! ”
Съобщението на болничното заведение беше изпратено, до момента в който в Министерски съвет се организираше седмичния брифинг на Министерство на здравеопазването, отбелязва Свободна Европа. “По отношение на обезпечеността в страната. Имаме задоволително персонални защитни средства, сега приключихме процедури, по които ще бъдат доставени спомагателни количества, с цел да осъществим потребностите на страната за месеци напред ”, сподели министърът на опазването на здравето.
 В УМБАЛ Св. Иван Рилски проработи единственият на Балканите бипланов ангиограф В УМБАЛ " Св. Иван Рилски " проработи единственият на Балканите бипланов ангиограф
Единственият бипланов ангиограф на Балканския полуостров работи в София. Той се намира в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ", съобщи кореспондент на Б...
В този дух в сряда приказва и министър председателят Бойко Борисов през профила си в обществените мрежи. “ Психиката на хората би трябвало да е постоянна. Страшно и гадно - спор няма. Преодолимо ли е? Преодолимо е. Заедно можеме ли? Можеме. Имаме ли всичко обезпечено за идващите месеци? Имаме ”, сподели Борисов, напомня Свободна Европа.
Два часа след апела за помощ от болница „ Св. Иван Рилски “ го анулираха. “Отменяме излъчения зов за набиране на средства и медицински консумативи, свързани с увеличение на броя на леглата за лекуване на пациенти с ковид. ни е осигурило всичко належащо за приемане и лекуване на тези пациенти. Подадената към вас информация не е съгласувана с изпълнителния шеф, който е с коронавирус зараза и е в карантина. Тя се основава на нормалната процедура, тогава, когато се чака натоварване на болничното заведение с спомагателни пациенти, да се търси помощ от донори ”, се споделя в известието.
Свободна Европа се свърза с пресцентъра на болничното заведение, с цел да обясни, какво се е трансформирала за два часа. “Оказа се, че казусът е при нас ”, сподели Моника Николова от отдела за връзки с обществеността. “Ние не сме си ревизирали, както би трябвало и в нас е грешката. Работим в изключителна конюнктура. "
" Случват се такива неща ”, добави тя. На въпрос по какъв начин се е стигнало да апела за помощ тя сподели, че в болничното заведение “обсъдихме от какво ще имаме потребност по отношение на разкриването на Коронавирус поделение ”. “Директорът се обади и сподели, че е обезпечено всичко ”, отговори Николова, запитана кой е звъннал, с цел да каже, че дефицит няма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР