Във връзка с твърденията на бившия премиер Кирил Петков, че

...
Във връзка с твърденията на бившия премиер Кирил Петков, че
Коментари Харесай

Енергийното министерство: Твърденията на Кирил Петков не отговарят на истината

" Във връзка с изказванията на някогашния министър председател Кирил Петков, че е имало свободни слотове в Гърция, само че служебното държавно управление не е употребило опцията, подчертаваме, че това не дава отговор на истината. Ако беше по този начин, то буди подозрение за какво постоянното държавно управление просто не ги е удостоверило. Капацитетът на слотовете в Гърция от дълго време е ангажиран от частни компании, които го препродават, само че на доста по-високи цени ", декларират от Министерството на енергетиката.

Според енергийното министерство е необичайно и друго изказване на Кирил Петков - че се е свързал с гръцкия енергиен министър, който всъщност няма по какъв начин да въздейства на свободния пазар на
слотове.

Според ведомството неуреденият от предходното държавно управление въпрос със слотовете е забележим и от писмо на някогашния шеф на " Булгаргаз " до Министерството на енергетиката от 27.07.2022 година.

" В него се твърди, че
слотове за посочените количества не се оферират на Ревитуса, а цените за потенциал на интерконектора Кулата / Сидирокастро са достигнали четири пъти първичната стойност на оператора ", декларират още от енергийното министерство.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР