Във връзка с твърдения на Антикорупционен фонд, че “г-н Тодор

...
Във връзка с твърдения на Антикорупционен фонд, че “г-н Тодор
Коментари Харесай

Гореща новина около кмета на Пазарджик

Във връзка с изказвания на Антикорупционен фонд, че “г-н Тодор Попов няма подадени заявления по член 12, алинея 2 от ЗПУКИ”, от пресцентъра на община Пазарджик разпространиха информация, според която от влизане в действие на закона, кметът на Пазарджик Попов е подал следните заявления пред Общински съвет – Пазарджик:

Декларация Вх. № 3 от 10.01.2009 година (по ЗПРКИ);
Декларация Вх. № 113 от 30.04.2009 година (по ЗПРКИ);
Декларация Вх. № 64 от 10.11.2011 година ( по ЗПУКИ);
Декларация Вх. № 57 от 17.11.2015 година ( по ЗПУКИ).

На страницата на Общински съвет – Пазарджик http://www.obspazardzhik.com/ е наличен Регистър за мандат 2015-2019 на подадените ДЕКЛАРАЦИИ по чл.12, т.1 и т.2 от Закона за попречване и откриване на спор на ползи, прецизират от кметския кабинет.

Неправителствената организация Антикорупционен фонд заяви на уеб страницата си, че е подала сигнал до новата антикорупционна комисия (КПКОНПИ) за определяне на нелегално добито имущество на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Според сигнала повече от 9 години Попов е в нарушаване на законовите условия за обявление на евентуален спор на ползи – не е подал заявления за обявление на частни ползи по остарелия закон (ЗПУКИ), нито по новоприетия ЗПКОНПИ.

Антикорупционният фонд приканва антикорупционната комисия да ревизира тези условия и при неправда, да издаде наказателно разпореждане и административно-наказателна глоба. Но очевидно специалистите на Антикорупционния фонд не са ревизирали деликатно информацията си, преди да напишат сигнала.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР