Във връзка с тиражираната в медиите информация от изминалите дни,

...
Във връзка с тиражираната в медиите информация от изминалите дни,
Коментари Харесай

Теодор Петков: Коалицията на СДС и ГЕРБ видимо е успешна

Във връзка с тиражираната в медиите информация от миналите дни, че Съюз на демократичните сили би трябвало да излезе от обединението с ГЕРБ, потърсихме за мнение заместник-председателя на Съюз на демократичните сили Теодор Петков, който е и кмет на столичния регион “Витоша”.

Тази информация бих я коментирал по този начин: “Вие, когато имате несъгласия с жена си, изразявате ли го по метод, по който да схванат и комшиите за вашите пререкания?”, съобщи Петков.

И напомни, че съдружното партньорство сред ГЕРБ и Съюза на демократичните сили беше подписано преди изборите за Европейски парламент през 2019 година

" Тогава ръководителят на Европейската национална партия излезе с апел всички партии членки на европейската десница да се обединят за поддържането на нашите общи полезности, тъй като обединени ние се противопоставяме на популиските и антиевропейски сили ", съобщи заместник-председателят на Съюз на демократичните сили.

Петков изрично съобщи, че не поддържа излизането на Съюза на демократичните сили от сполучливата коалиция с политическа партия ГЕРБ.

" И този триумф е забележим. Съюза на демократичните сили има представител в Европейския парламент - господин Александър Йорданов, тук-там имаме подписани съдружни съглашения месжу Съюз на демократичните сили и ГЕРБ за общо наличие в локалната власт, имаме представители и в Народното събрание. За мен това е методът да бъдат чути политиките на Съюза на демократичните сили. Чрез посланичество в Европейския парламент, българския парламент и локалната власт. Още повече, че двете партии са членки на Европейската национална партия. Няма нищо по естествено от това партии членки на ЕНП да са в коалиция на национално равнище ", добави Петков.

" Нестабилната обстановка в страната не допуска сега взимане на политически завой, какъвто би бил напускането на обединението с ГЕРБ. Две седмици след изборите за национално заседание, ние към момента чакаме свикването на националното заседание и резултата от провелите се през миналата седмица договаряния дали ще се свормира държавно управление. Тепърва ще забележим на това държавно управление в случай че то бъде образувано и резултатите които ще дадат неговите политики.

Провеждането на три пъти избори за национално заседание през изминаващата година, е обикновено да докара след себе си чуване на разнообразни отзиви и оферти за посоката на Съюз на демократичните сили. Ние сме достоверната дясна партия на България, водим се от свободата и демокрацията. “Съюза на демократичните сили е партия на свободата и демокрацията. Винаги е имало и ще има разнообразни гласове при нас, само че най-после решаваме демократично ", сподели още Петков.

" Всеки има да показва мнение, да предлага политики. Всички те се разискват от Националния изпълнителен съвет на партията и надлежно там се взима решението, дали те да чуят публичност в обществото или не ", приключи заместник-председателят на Съюз на демократичните сили

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР