Във връзка с рязкото повишаване на заболяемостта от остри респираторни

...
Във връзка с рязкото повишаване на заболяемостта от остри респираторни
Коментари Харесай

От 18 март на територията на община Благоевград е обявена епидемична обстановка, поради повишена заболяемост от грип и ОРЗ

Във връзка с внезапното повишение на заболяемостта от остри респираторни болести и грип, считано от 18 март, петък,  на територията на община Благоевград е оповестена епидемиологична конюнктура.

С наставление на шефа на РЗИ се не разрешават плановите интервенции в лечебните заведения, провеждането на детски и женски съвещания, профилактичните прегледи, както и осъществяването на плановите имунизации и реимунизации при деца.

Най-засегната от остри респираторни инфекции е възрастовата група от 5 – 14 година, следвана от възрастовата група от 0 – 4 година

Обучението на учениците остава в присъствена форма, като продължава наблюдението върху броя на отсъстващите възпитаници, защото в някои учебни заведения техният брой е към 20%.

В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура могат да бъдат въведени спомагателни ограничения.

Министерство на здравеопазването припомня, че спазването на главните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост е дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР