Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на

...
Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на
Коментари Харесай

Още 9 души са с COVID-19 на територията на Шумен и областта

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Шумен и региона, РЗИ - Шумен осведоми:

В Единният информативен портал за COVID-19, за 12.10.2020 год., са регистрирани 9 нови случая на лица от област Шумен с позитивни проби за COVID-19. Направени са 77 PCR теста.

Разпределението им по общини по сегашен адрес на лицата е, както следва:

Община Шумен – 3 - една жена на 65 год. и двама мъже на 46 год. и 62 год. от гр. Шумен; Община Нови пазар – 4 – три дами на възраст сред 61 и 65 год. и един мъж на 62 год. от гр. Нови пазар; Община Върбица – един мъж на 34 год. от гр. Върбица; Община Смядово – един мъж на 52 год. от гр.Смядово.

От новорегистрираните са приети в болница 8 лица. Изготвени са наставления на контактните лица на доказаните случаи за наложителна 14 - дневна домашна карантина.

На лекуване в „ МБАЛ-Шумен “ АД има 41 пациенти с Коронавирус - 19, от които един е настанен в ОАИЛ.

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани позитивни проби за Коронавирус - 19 в осведомителната система, доближиха 448 лица. Настанени в лечебни заведения са 41 пациента; с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 91 лица; излекувани са 292 лица; умрелите са 24 лица

Медицински чиновници, при които е установен Коронавирус -19, са общо 37 лица. Лицата, сложени под карантина в област Шумен са 285.

Продължава епидемиологичното изследване от чиновниците на Регионална здравна ревизия - Шумен за определяне и предприемане на ограничения към позитивните и контактните лица.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР