Във връзка с разпространението на новия вариант на коронавируса Омикрон

...
Във връзка с разпространението на новия вариант на коронавируса Омикрон
Коментари Харесай

Обединеното кралство и САЩ затегнаха достъпа на пристигащите заради Омикрон

Във връзка с разпространяването на новия вид на ковид " Омикрон " Англия и Съединени американски щати оповестиха нови ограничавания за пътуващите до страната жители, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи /МВнР/.

По информация на посолството ни в Лондон от 4.00 часа сутринта във вторник, 7 декември 2021 година, всички, които влизат в страната от страни и територии, които не са в аления лист (включително България), би трябвало да показват доказателство за негативен PCR или антигенен тест, изработен не по-рано от 48 часа преди тръгване. Новите условия се отнасят и за имунизирани пасажери, както и за деца на възраст над 12 години, се показва в известието.

От самолетните компании ще се изискват да ревизират документите за изработен тест преди политане, както и за запълнен формуляр за локация на пасажери, прецизират от Министерство на външните работи.

Оттам напомнят, че жителите, пътуващи до Англия от страни, които са отвън аления лист, каквато все още е и България, следва да изпълнят и следните условия:
пътниците със приключен имунизационен цикъл минимум 14 дни преди пътуването би трябвало да резервират и заплатят PCR тест за COVID-19, който да създадат до втория ден след идването си и да се самоизолират до приемането на отрицателен резултат; неваксинираните пасажери би трябвало да резервират и заплатят PCR проби за втория ден и осмия ден от идването си. Необходимо е те да останат под карантина за 10 дни вкъщи или на друго място, където са отседнали.
Остава в действие условието за попълване на формуляр за локализация на пасажера рамките на 48 часа преди идването.

Организация на обединените нации към този момент дефинира рестриктивните мерки, наложени на някои южноафрикански страни, включени в алените описи, като " апартейд за пътуващите ".

Считано от понеделник, 6 декември, всички жители, без значение от имунизационния им статус и народност, които идват в Съединени американски щати с въздушен превоз, би трябвало да показват пред самолетната компания, с която пътуват, негативен резултат от NAA тест (вкл. PCR) или антигенен тест, изработен до 24 часа преди качването в самолета. Разпоредбата се съдържа и в уеб страницата на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати.

По информация на посолството ни във Вашингтон, освободени от това условие са децата до 2-годишна възраст, както и жителите, преболедували COVID-19 през последните 90 дни. Преболедуването е належащо да се потвърди по едно и също време с показване на два документа: позитивен резултат от тест за COVID-19, изработен до 90 дни преди пътуването, както и документ за изцеление от здравно заведение или от доктор с дата и автограф, осведомят от министерството.

Друго условие към идващите с въздушен превоз в Съединени американски щати е да попълнят и показват форма по пример.

От Министерство на външните работи напомнят, че жителите, идващи по въздух в Съединени американски щати, са длъжни да показват на самолетната компания и доказателство за приключена имунизация против COVID-19 с ваксина или утвърдена за непрекъсната или изключителна приложимост от Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати или от Световната здравна организация.

В уеб страницата на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите пък се споделя, че те не престават също по този начин да предлагат всички пасажери на интернационалните полети да си създадат тест за ковид в границите на 3 до 5 дни след идването. Има и рекомендация към неимунизираните за карантиниране за 7 дни след идването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР