Във връзка с разпространена невярна информация в публичното пространство, потвърждаваме,

...
Във връзка с разпространена невярна информация в публичното пространство, потвърждаваме,
Коментари Харесай

``Пирогов`` опроверга информацията за приети 8 пациенти от катастрофата на ``Струма`` |

" Във връзка с публикувана погрешна информация в общественото пространство, удостоверяваме, че в ранните часове на 23.11.2021 година (вторник), в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ са признати 7 лица след случай на автомагистрала „ Струма “, които не са български жители. "

Това оповестиха от незабавната болница, в опровергаване на обявената по-рано информация за избавени 8 души, от които единият (според твърдения) е напуснал болничното заведение.

Версията за 8 избавени от рейса разказа 

" В една от болничните стаи се срещнах с момче на моята възраст. Когато го видях, му споделих „ Вие сте воин “. Той се усмихна и взе да ми споделя за случая - по какъв начин е видял чук, по какъв начин е счупил задното стъкло на рейса и по какъв начин оттова са се избавили осем индивида. Попитах го: „ Но вие сте седем? Настанени сте в болница седем “. И той ми сподели: „ Не, ние се спасихме осем индивида “. Според Милева несъответствието в броя на избавените може да е вследствие на " недобър спомен ".

Според директора на Национална следствена служба Борислав Сарафов става дума за " известна мистерия " и ще бъде предмет на следствие.

От " Пирогов " оповестяват още, че всекидневно се прави оценка състоянието на признатите за лекуване и " се реализират нужните лечебни мероприятия ". Предстои поетапното им изписване.

Към днешна дата положението на всички настанени в болничното заведение лица от случая е устойчиво и без смяна. Проф. Николай Габровски, шеф на Клиника по неврохирургия прави оценка интервенцията от през вчерашния ден като обикновено протекла с равен следоперативен интервал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР