Във връзка с прогнозите за обилни валежи от вчера -

...
Във връзка с прогнозите за обилни валежи от вчера -
Коментари Харесай

Заради очакван силен дъжд собствениците на язовири трябва да понижат нивото им

Във връзка с прогнозите за значителни превалявания от през вчерашния ден - 23 юли, е задействан спешният щаб в Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), който следи непрекъснато положението на язовирите на територията на цялата страна, оповестиха от институцията.

На притежателите на язовири във всички райони, където се чакат значителни превалявания, е предписано да усилят свободните им размери и да наблюдават непрекъснато тяхното равнище, заяви ръководителят на организацията Петър Горновски, представен от пресцентъра.

Към този миг няма язовири в страната, които да съставляват опасност за популацията, само че поради динамичната метрологична конюнктура вниманието към всички водоеми е засилено, се споделя в известието.
Най-строго се наблюдават язовирите в Хасковско и Кърджалийско, където прогнозите са за най-обилни превалявания, а и броят на язовирите там е максимален, разясни Горновски.
От началото на годината инспекторите на ДАМТН са направили над 1170 инспекции на язовирни стени и оборудванията към тях на територията на областите Хасково и Кърджали, като за незабавен ремонт са 147. Съставени са 143 акта за административно нарушаване. Общо в страната за седеммесечието са тествани 2393 язовира и са формирани 304 акта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР