Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници Община Добрич

...
Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници Община Добрич
Коментари Харесай

Обособяват градинка за коледни дръвчета в парка на Добрич

Във връзка с идните коледни и новогодишни празници Община Добрич кани всеки, който има предпочитание, да взе участие в построяването на „ коледна градинка “, която ще бъде образувана в Градския парк „ Свети Георги “.

Основната цел е да се запазят живи празничните дръвчета, а не да ги отсичаме. Отглеждането на коледно дръвче даже с корен в саксия у дома е много трудоемко и характерно. Влажността, температурата и като цяло изискванията в затворени пространства не са подобаващи за развъждане на елха, която пораства на открито. Рязката смяна на температурите поврежда растителността, в резултат на което след малко време игличките изсъхват, пожълтяват или непосредствено опадат. За да се запазят, те би трябвало да се засадят на открито.

В Коледната градинка всеки ще може освен да засади живото си коледно дръвче, само че и при предпочитание да го украси, означи и да се грижи за него.

Обособената за градинка повърхност се намира в парка, където поддръжката ще е лесна по време на всички сезони. Желаещите да се включат в самодейността могат да се свържат за спомагателна информация с Христо Даскалов – основен специалист по озеленяване в Община град Добрич. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР