Във връзка с правителствено решение от 28 септември 2022 г.,

...
Във връзка с правителствено решение от 28 септември 2022 г.,
Коментари Харесай

Община Плевен получи 800 000 лева от държавата за ул. Кара Кольо, където вече поставят асфалт

Във връзка с държавно решение от 28 септември 2022 година, на 230общини в страната саотпуснати целево общо 406 374 769 лв. за ремонт по направленията: общински пътища, улична и ВиК мрежа.

Община Плевен е получила 800 000 лв. за улица „ Кара Кольо “, където ремонтът се прави на два стадия катообщата стойност е към 2,2милиона лв., сподели на постоянната оперативка в Ощина Плевен кметът Георг Спартански.



Първият стадий от основнияремонт наулица„ Кара Колю ”в сектора от ул. „ Българска авиация “ до бул. „ Георги Кочев “ напредва. От компанията - реализатор „ Инжстрой “ ЕООД са положиливтория пласт асфалтова настилка, като се подготвятза асфалтиране тротоарите.

Тъй като улицата се употребява интензивно от тежкотоварни коли, следва дабъде положен и трети компактен пласт асфалт на пътното платно, изясни кметът на Плевен Георг Спартански.

Той разяснява още, че асфалтирането на тротоари епрактика в Европа.



Дейностите по ремонта на улицата включват създаване на нова пътна структура, бордюри и тротоари, нови контейнерни площадки и дъждоприемни шахти, отделяне на паркоместа.



В момента се прави ремонт и на частот ул. „ Столетов “ – там ще се работи единствено със средстваот общинското финансиране. Краят на ноември е срокът за осъществяване на работата по двата обекта.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР