Във връзка с появили се медийни публикации относно екстрадицията на

...
Във връзка с появили се медийни публикации относно екстрадицията на
Коментари Харесай

Външно: При нас няма постъпили данни за екстрадирането на Васил Божков

Във връзка с появили се медийни изявления по отношение на екстрадицията на Васил Божков от Обединените арабски емирства, осведомяваме, че в Министерството на външните работи на Република България няма постъпили данни за негово изгонване. Това оповестиха от ведомството в формален отговор, рапространен до медиите.

Властите в Обединените арабски емирства (ОАЕ) са решили да екстрадират Васил Божков с пряк полет от Дубай за София на 25 август, оповестиха от прокуратурата по-рано през днешния ден.

Вчера в Софийската градска прокуратура (СГП) са получени документи от Министерство на вътрешните работи (МВР) на ОАЕ, които са свързани с процедурата по екстрадиция на Божков.

На 25 август Васил Божков дойде в България с полет от Дубай, където пребиваваше през последните няколко години. Пред публицисти на летището Стоян Баумайер, който се показа като един от юристите на предприемача, разгласи, че Божков е бил арестуван за 24 часа.

Той се върна напълно непринудено и при първа опция, тъй като до 23 август той нямаше позволение от управляващите в Дубай да напуща страната от съображения за неговата сигурност, изясни юристът. На въпрос на Българска телеграфна агенция какви са претекстовете на предприемача да се върне в този момент в България, Баумайер съобщи: „ Неговите претекстове са да почисти името си пред съда “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР