Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания

...
Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия в още три области - Ловеч, Пазарджик и Габрово

Във връзка с повишението на заболяемостта от остри респираторни болести и грип на територията на областите Ловеч, Пазарджик и Габрово е оповестена грипна зараза, като краткотрайни противоепидемични ограничения се вкарват за интервала от 18 до 24 януари , оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Областите в страната, в които все още е оповестена грипна зараза, към този момент са шест: Ловеч, Пазарджик и Габрово (за интервала 18-24 януари), Стара Загора (за интервала 17-23 януари), Шумен (за интервала 13-18 януари) и Бургас (за интервала 12-17 януари) .

Временните противоепидемични ограничения във връзка с здравната система включват: прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав. Лечебните заведения следва прецизно да съблюдават условията за одобряване на медицински стандарт по предварителна защита и надзор на вътреболнични инфекции, в това число усилване на надзор по достъп на външни лица, носене на защитни маски за лице, стерилизация.

Учебният развой в шестте области се прекратява за съответния интервал на оповестената грипна зараза.

От здравното министерство припомня, че целесъобразно е спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост – дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР