Във връзка с посещението на руския патриарх Кирил по случай

...
Във връзка с посещението на руския патриарх Кирил по случай
Коментари Харесай

Службите профилактират блогъри заради посещението на руския патрирах

Във връзка с визитата на съветския патриарх Кирил по случай националния ни празник, полицията обиколи няколко жители в домовете им и ги накара да подпишат предупредителни протоколи. С тях жителите дадоха обещание да не насочат закани към патриарха Кирил по отношение на тридневното му посещаване в страната. Полицията избрала тези жители, защото те отправили закани към патриарха в обществените мрежи.
За това се оплакаха консуматори в обществената мрежа Фейсбук. Един от тях е Иво Дошев, който е снимал клип, на който се вижда по какъв начин трима служители на реда желаят от него да подпише подобен протокол. Дошев отхвърля, определяйки това като полицейски произвол. Служителите на Министерство на вътрешните работи даже не му изясняват какви тъкмо закани е отправил. " Има получен сигнал в ГДБОП, НСО - разбирате ли ме. Явно във Фейсбук гледат, не мога да Ви кажа ", изяснява единият служител на реда. След отхвърли на Дошев да подпише протокола, служителите на реда си потеглят, се вижда още от видеото.
Дошев твърди, че е отказал да подпиши протокол, защото даже не е споменавал патриарха, нито го е коментирал в какъвто и да е подтекст. Друг предизвестен е Рафаил-Росен Стефанов - йеромонах и някогашен свещеник на Кладнишкия манастир. Той е подписал протокол, че е предизвестен във връзка " с отправяни закани за лица, които посещават България ". Полицаите са се държали добре, най-после са го предизвестили, че " при идващ път ще бъдат принудени да вземат ограничения ".
От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обявиха, че нямат информация за случая. Директорът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) Ивайло Спиридонов отхвърли коментар - не обсъждал акции.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов разяснява, че четирима души са били предизвестени с протокол. Той сподели, че става дума за съответен сигнал до службите поради изявления във " Facebook ", които съставляват опасност към патриарх Кирил. " Това си е процедура. Предупредени са. Дори в интернет пространството не трябва да се насочат закани към който и да било. Това е, което мога да ви кажа. Предупредени са по Закона за Министерство на вътрешните работи ", изясни още той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР