Във връзка с пожар на територията на обект, станал известен

...
Във връзка с пожар на територията на обект, станал известен
Коментари Харесай

Янко Иванов за пожара в „Царските конюшни”: Опожарената сграда не е наша

Във връзка с пожар на територията на обект, станал прочут като „ Царските конюшни “, бихме желали да заявим, че опожарената постройка не е благосъстоятелност на „ Евротрансбилд” ЕООД, а е друга постройка в същото каре. Това заяви в писмо до медиите Янко Иванов.
Горяха „ Царските конюшни ” в София (ВИДЕО) Сградите и земята под тях са обект на тежки правосъдни разногласия
Янко Иванов е някогашен шеф на КТБ, купи през 2016 година огромна част от терена под „ Царските конюшни”. Сделката, стартирана няколко държавни управления по-рано, беше подписана от тогавашния регионален шеф Веселин Пенев, който в този момент е обвинен поради нея.

„ Целият обект, прочут в общественото пространство като „ Царските конюшни”, е цялост от над 20 обособени здания на разнообразни притежатели – държавни и частни. Евротрансбилд ЕООД, ръководено от Янко Иванов, е притежател на терена и съсобственик дружно с Националната художествена академия на една от всичките здания, която не е наранена от пожара през миналата нощ. Сградата, на която Евротрансбилд е съсобственик се намира на административен адрес бул „ Васил Левски “ 108, а наранена от пожара постройка се намира на ъгъла сред ул „ Врабча “ и ул. „ Панайот Волов “, заяви Иванов.
Общината: Собственикът да възвърне „ Царските конюшни ” в достоверен тип Изгорелите здания може да се окажат на Министерство на вътрешните работи
Той дефинира като „ спекулации” изказванията, че опожаряването на постройката отваря порти към застрояване на терена.

„ Като съсобственик на парцел върху терена сме мощно обезпокоени от събитието и имаме вяра, че способените органи ще открият аргументите за зародилия пожар. На разположение сме на проверяващите органи при потребност от подпомагане и спомагателни разяснения”, написа в умозаключение Янко Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР