Във връзка с очаквания интензивен трафик преди и след поредицата

...
Във връзка с очаквания интензивен трафик преди и след поредицата
Коментари Харесай

Допълнителни екипи на Пътна полиция при ОДМВР-София ще подпомагат и регулират трафика през предстоящите празнични дни

Във връзка с упования натоварен трафик преди и след поредицата почивни дни е направен проект и основана организация за обезпечаване сигурността на придвижването по главните пътни артерии на територията на ОДМВР-София, изразяваща се в подкрепяне и контролиране на придвижването, осъществяване на деен надзор над водачите на МПС, недопускане осъществяването на нарушавания на ЗДвП и придвижване на МПС в лентата за наложително прекъсване на автомагистралите.

По основните пътища и автомагистралите на обслужваната територия ще бъдат ситуирани спомагателни полицейски екипи, които ще обезпечават сигурността на придвижването и при нужда ще наблюдават за недопускане на автомобилни колони в секторите с въведена краткотрайна организация на придвижването.

Съгласно заповед на АПИ се вкарва възбрана за придвижване на МПС над 12 тона по автомагистрала „ Хемус “, както следва:

В посока Варна – на 22 декември, за времето от 12 до 20 часа. Обходният маршрут е от п.в. „ Витинска река “, по път I-1 и II-17 и връщане на автомагистралата при п.в. „ Ботевград “.
В посока София – на 27 декември, за времето от 12 до 20 часа. Обходният маршрут е от п.в. „ Осиковска Лакавица “, по път I-3 и връщане на автомагистралата при п.в. „ Правец “.
1703156615340

При нужда, според от метеорологичните условия и интензитета на трафика ще се обезпечават две ленти за придвижване в тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ в посока Варна на 22 декември от 12 до 20 часа и на 23 декември от 8 до 16 часа, а в посока София на 27 декември от 12 до 20 часа

Служителите, работещи по надзор на пътното придвижване, ще бъдат ангажирани предпочитано към подкрепяне и контролиране на придвижването, надзор на водачите с рисково държание /неправилно изпреварване, неправилни маневри, лишаване на предимство/, както и на водачите с рисково и демонстративно ръководство без нужната отдалеченост, които правят рискови маневри, изпреварване или прекосяване от една лента в друга, създавайки непосредствена заплаха за останалите участници в придвижването. Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи.

ОДМВР-София осведоми, че ще бъде прилагана нулева приемливост към всички извършители. Водачите, които с рисковото си държание на пътя заплашват своята сигурност и тази на останалите участници в придвижването, ще бъдат глобени с цялата суровост на закона!

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР