Във връзка с очакваните нови цени на електроенергията, които влизат

...
Във връзка с очакваните нови цени на електроенергията, които влизат
Коментари Харесай

ЧЕЗ започва извънредно отчитане заради скока на тока

Във връзка с предстоящите нови цени на електрическата енергия, които влизат в действие от 01 август 2015 година, „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД стартира изключително отчитане на електромерите на клиентите. Това оповестиха от пресцентъра на електроразпределителното сдружение. Графикът на изключителния доклад ще бъде оповестен на уеб страницата на сдружението www.cez-rp.bg. Информация може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010. С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира в допълнение 327 чиновници. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни – на 1 и 2 август.

Поради физическата неспособност всички електромери да бъдат регистрирани в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

С цел гарантиране на оптималната уместност при таксуването на употребяваната електрическа енергия клиентите имат опция сами да отчетат показанията на електромерите си на 31 юли 2015 година Самоотчитането е по избор и не анулира осъществяването на месечен доклад от страна на сдружението.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази опция, би трябвало да създадат своя доклад и да подадат данните към компанията сред 1 и 5 август през уеб-сайта www.cez.bg, меню „ Самоотчет “, по електронната поща на адрес [email protected]/* */, на денонощната телефонна линия 0700 10 010 (меню 2) и в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Те би трябвало да посочат данните от електромера по всички цени, дата на самоотчет, потребителски номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се заявяват показания. Фактурите през месец август ще съдържат две стойности за употребяваната електрическа енергия – по остарели и по нови цени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР