Във връзка с очаквана неблагоприятна промяна в метеорологичната обстановка в

...
Във връзка с очаквана неблагоприятна промяна в метеорологичната обстановка в
Коментари Харесай

Времето се влошава - съветват ни от енергото какво да правим

Във връзка с предстояща неподходяща смяна в метеорологичната конюнктура в страната през почивните дни,препоръката на синоптиците по опция е да не се подхващат пътувания през този интервал.

ОтЕРП Север припомнят за зоркост във връзка с свързани с електрозахранване действия. На първо внимателно да се употребяват електроуреди при възможни разстройства в електрозахранването. Важно е да бъдат изключени от контакта тези от тях, чието потребление не е необходимо, с цел да не се отразят възможни разстройства по мрежатa върху тяхната работа.

Ето и някои по-конкретни препоръки при предстоящо утежняване на метеорологичната конюнктура – бурни ветрове, виелици, снеговалежи, което може да провокира повреди по енергийните уреди и спиране на електрозахранването

Предварително:

- Заредете по опция мобилните си апарати,

- Избягвайте включването на мощни потребители на електрическа енергия, в случай че не е необходимо,

- Осигурете си авариен източник за готвене/затопляне на храна – независим газов котлон, който не е обвързван към централна газова система за потребление при непредотвратима заради форсмажорни условия повреда по мрежата,

- В случай че сте навън, потърсете безвредно място надалеч от дървета и въздушни електропроводи,

- Не прибягвайте до действия по ремонт на електрически уреди или работа по ел. инсталацията във вашия дом, до момента в който ситуацията се успокои.

В случай на прекратено електрозахранване заради влошени климатични условия.

- Свържете се с ЕРП Север на телефони 0700 161 61 и 0700 359 10, както и на спомагателната изключителна линия 0897 00 66 01.

- Дръжте хладилника и фризера затворени.

- Използвайте лимитирано техника, зареждаща се с акумулатори.

- Изключете електроуредите или спуснете централния предпазител, с цел да предпазите от токови удари.

ЕРП Север твърди, че при сериозни метеорологични обстановки, свързани с спирания на тока, дежурните екипи на сдружението се активизират по места за навреме възобновяване на електрозахранването на клиентите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР