Във връзка с Новогодишния концерт, който ще се проведе утре

...
Във връзка с Новогодишния концерт, който ще се проведе утре
Коментари Харесай

След двегодишна пауза: Огромен интерес за Новогодишния концерт в София

Във връзка с Новогодишния концерт, който ще се организира на следващия ден на площад „ Батенберг “, Столична дирекция на вътрешните работи ще предприеме нужните ограничения за обезпечаване на публичния ред и пътната сигурност преди, по време и след привършване на събитието. Около площада ще бъде обособена зона, като пропускането на жители ще се реализира през 6 контролно-пропускателни пункта от полицейски чиновници. Това съобщи гл. контрольор Иван Георгиев, шеф на бранш „ Масови мероприятия “ в Столична дирекция на вътрешните работи.

На събитието няма да бъдат допускани жители, които са в несъответстващо положение в резултат на несъразмерна приложимост на алкохол, както и такива, които носят пиротехнически произведения, ножове, дървени палки, или каквито и да било движимости, с които могат да застрашат личния си или живота на близките.

„ Малолетни и малолетни лица следва да бъдат с придружители, родители или настойници “, заяви гл. контрольор Георгиев.

Относно заповедта на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова пътното придвижване по бул. „ Цар Освободител “ в сектора сред „ Раковски “ и „ Дондуков “, както и сред „ Съборна “ и „ Цар Освободител “ по ул. „ Александър Първи “, ще бъде спряно.

„ Пълната защита за концерта ще бъде заета от сътрудниците към 17 ч., в 18 ч. жителите, които желаят да са част от събитието, ще бъдат пропускани “, изясни още той.

По думите на основния контрольор присъстващите на празничния концерт ще бъдат не по-малко от 6-7 хиляди души, само че не се ангажира с съответни числа.

В интервала от 18 ч. на 31 декември 2022 година до среднощ на 1 януари 2023 година е позволено потреблението на пиротехнически произведения и фойерверки, като след този часови диапазон не са желателни жителите да нарушават наредбата на Община София. Контролирането на потреблението след този часови диапазон ще се прави от органите на Министерство на вътрешните работи, като надлежно жителите, които виждат нередности, би трябвало да алармират на тел. 112, с цел да се вземат съответни ограничения. По-високият клас пиротехника, като F4, се употребява единствено от чиновници, които имат особено позволение и се управляват от органите на Министерство на вътрешните работи, като би трябвало да имат особено позволение за потреблението им от Столична община. Санкциите за физически лица са от 500 до 2000 лева, за юридически лица глобите са по-сериозни.

Задължително е жителите да спомагат, защото има задоволително униформени, които са на работа, в тази връзка желая да им благодаря за това, че ще си изпълнят служебните отговорности и в празничния денонощно, и да помоля жителите да знаят, че и служителите на реда са хора и с цел да бъдат техните отговорности както би трябвало, е нужно подпомагане – да подават информация и да не се отхвърлят да свидетелстват, когато е належащо за взимане отношение от страна на полицията, сподели и старши комисар Георги Алексиев, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

Той прикани жителите да спомагат и когато видят лице във очевидно несъответстващо положение, без значение дали става въпрос за корист на алкохол или неразрешени вещества, с цел да може лицето да бъде изведено и да не се стига до произшествия.

По информация на " Булфото " над 20 хиляди фенове се чака да гледат спектакъла онлайн, водещи на който ще бъдат Николаос Цитиридис и Натали Трифонова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР