Във връзка с медийно оповестено за гласуване, Централната избирателна комисия

...
Във връзка с медийно оповестено за гласуване, Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Партии искат кода, а ЦИК вече го е предоставил

Във връзка с медийно оповестено за гласоподаване, Централната изборна комисия показва, че това е направено още преди провеждането на изборите за народни представители.

Изявлението си ЦИК прави във връзка оповестеното от водача на ГЕРБ Бойко Борисов искане по-рано през днешния ден.

Със свое Решение № 1389-НС от 5 септември 2022 година, ЦИК дефинира реда за присъединяване на представители на записаните за присъединяване в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година партии, обединения и инициативни комитети, на български неправителствени организации, които са записали наблюдаващи, и на Българската академия на науките, в процеса на засвидетелствуване по член 213а ИК.

За достъп до изходния код на машините са регистрирани от ЦИК представители на партии и обединения, които са видни от обществения указател на ЦИК.

Въз основа на решението на ЦИК, на 28.09.2022 година Министерство на електронното ръководство е осигурило достъп до изходния код на машините за гласоподаване на представителите на политическите партии, които са регистрирани в обществения указател на ЦИК. Процедурата е осъществена при съблюдаване на условията и разпоредбите , избрани от Министерство на електронното ръководство, които са оповестени на интернет страницата на МЕУ.
 Удостоверяването на машините за гласоподаване завърши сполучливо
Удостоверяването на машините за гласоподаване завърши сполучливо

Всички документи са годни и достоверни, както и всички документи са действащи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР