Във връзка с медийни публикации за зачестили аварии по водопроводната

...
Във връзка с медийни публикации за зачестили аварии по водопроводната
Коментари Харесай

КЕВР започва извънредна проверка на причините за зачестилите аварии във ВиК Добрич


Във връзка с медийни изявления за зачестили повреди по водопроводната инфраструктура на „ ВиК Добрич “ АД, вследствие на които огромен брой поданици на града, публични и здравни заведения от време на време са с нарушено водоподаване, ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов изиска от управлението на ВиК сдружението да даде на Комисията информация за аргументите за повредите и подхванатите ограничения.

Съгласно Общите условия на сдружението, нарушеното водоподаване накърнява правата на потребителите за качество на предоставяните водни услуги и е причина за пораждане на обществени и здравни опасности.

В 3-дневен период „ ВиК Добрич “ АД следва да показа на Комисията разбор на аргументите за нарушеното водоснабдяване, информация за предприеманите ограничения и прецизен план за периодите, в които ще бъдат осъществени ограниченията за нормализиране на обстановката, оповестиха от пресцентъра на регулаторната комисия.

След приемане на цялата желана информация КЕВР ще изготви отчет за резултатите от осъществената инспекция, които ще бъдат обществено оповестени. При установени нарушавания от страна на „ ВиК Добрич “ АД, Комисията ще предприеме плануваните в нормативната уредба административно-наказателни ограничения.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР