Във връзка с извършения терористичен акт на 29 октомври 2020

...
Във връзка с извършения терористичен акт на 29 октомври 2020
Коментари Харесай

Републиканци за България: Осъждаме поредния терористичен акт във Франция

Във връзка с осъществения терористичен акт на 29 октомври 2020 година в базиликата „ Нотр Дам ” в Ница, Франция, ние от Републиканци за България остро осъждаме следващия акт довел до загуба на три човешки живота.
Присъединяваме се и поддържаме водачите на 27 страни от Европейски Съюз, които приканиха света „ да работи за разговор и съгласие сред общностите и религиите, а не за разделяне “ и показваме своята взаимност с френската страна.
От Републиканци за България сме шокирани от терористичните дейности обхванали Франция и се разгласяваме против офанзивите и уронването на общите европейски полезности.

Свидетели сме на началото на изострен набожен спор и рискова грубост измежду обществото във Франция. Извършената терористична офанзива в Ница, е резултат от образеца, даден от терориста, умъртвил учителя Самуел Пати в парижкото предградие.
Длъжни сме да се замислим за провокациите, пред които са изправени обществата ни и да не забравяме, че човешкият живот, права и свободи, върховенството на закона, демократичните полезности и институции са поръчител за метода на живот в свободния свят, който сме длъжни да съхраним.

От Републиканци за България призоваваме да бъде спрян този международен гнет, на който сме очевидци освен през последните седмици, само че и през последните години. Всеки жител в евроатлантическото пространство би трябвало да има свободата да изповядва и показва мнението и вижданията си, само че това не би трябвало да е с цената на неговия живот.

Недопустимо е обществата да позволяват проблемите и разликите си посредством тероризъм. Необходимо е да сме безкомпромисни в битката с тероризма, с цел да защитим сигурността на жителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР