Във връзка с извънредната епидемична обстановка в страната, свързана с

...
Във връзка с извънредната епидемична обстановка в страната, свързана с
Коментари Харесай

Здравното министерство спешно купува детски COVID тестове

Във връзка с изключителната епидемиологична конюнктура в страната, обвързвана с разпространяването на COVID-19, Министерство на здравеопазването незабавно ще закупи бързи антигенни проби за осъществяване на самостоятелно неинвазивно проучване на SARS-CoV-2 за скрининг на възпитаници от 1-12 клас и обезпечаването на по-продължително осъществяване на образователния развой присъствено, заради което насочва актуалната покана до всички заинтригувани лица за показване на предложения за тяхната доставка при следните условия. Поканата е оповестена в уеб страницата на Здравното министерство.

Общото належащо количество е до 7 610 000 теста, разграничени на 5 обособени обособени позиции, според от периодите за доставка, се споделя още в поканата. Всеки участник може да оферира разнообразни количества проби според от опцията си да извърши доставка/и в посочения/те срок/ове. Минималното количество проби, което всеки участник може да оферира е 10 000 теста.
свързани новини21625на 19.11.2021
Разпределение и период на доставка

Обособена позиция № 1 – оптимално количество до 700 000 теста със период на доставка до 21.01.2022г.
Обособена позиция № 2 – оптимално количество до 1 400 000 теста със период на доставка до 03.02.2022г.
Обособена позиция № 3 – оптимално количество до 1 400 000 теста със период на доставка до 10.02.2022г.
Обособена позиция № 4 – оптимално количество до 1 410 000 теста със период на доставка до 24.02.2022г.
Обособена позиция № 5 – оптимално количество до 2 700 000 теста със период на доставка до 02.03.2022г.

Място на доставка: посочено от възложителя на територията на гр. София.

Изисквания към тестванията:

6.1. Предлаганите проби би трябвало да бъдат от производител, който създава проби включени в Общия лист на взаимно приети бързи антигенни проби за COVID-19 на Комисията за здравна сигурност на Европейски Съюз, настоящ към датата на подаване на офертата. Списъкът е оповестен на следния интернет адрес: https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf
6.2. Тестовете да се извършват с проби от слюнка, като не се организират посредством самотестуване.
6.3. Всички такъми, нужни за осъществяване на проучването, да са включени в комплекта (контейнер/колектор/чашка/торбичка за слюнка, буфер и др.);
6.4. Чувствителност на теста: ≥ 95 %, което се потвърждава с документите по точка 9.1. от актуалната покана;
6.5. Специфичност на теста: ≥ 98 %, което се потвърждава с документите по точка 9.1. от актуалната покана;
6.6. Тестовете би трябвало да са с оценено сходство с използваните в Европейската общественост нормативни условия и да бъдат маркирани със знак „ съдебна експертиза “;
6.7. Към датата на доставка, тестванията би трябвало да са с остатъчен период на валидност не по-малко от 75 % от оповестения от производителя.
6.8. При доставка тестванията би трябвало да са съпроводени с документ за качество на всяка съответна партида, публикуван от производителя, в които да е маркирано датата на произвеждане и срокът на годност/датата на годност (придружен с формален превод на български език).
6.9. Към датата на доставка за предлаганите тестванията не следва да има регистрирани данни в ИАЛ и/или EUDAMED за инциденти/потенциални произшествия през последните 18 месеца, както и за блокирани или изтеглени от пазара партиди по аргументи, свързани с сигурността на медицинските произведения през последните 18 месеца;
6.10. При доставка на тестванията към всяка кутия следва да има директива за приложимост на български език. Върху опаковката следва да са маркирани името, седалището и адреса на ръководство на производителя и името, седалището и адреса на ръководство на упълномощения представител и на вносителя (когато е приложимо).

Във вторник министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова приключи настоящата процедура по закупуване на бързи детски антигенни проби. Поканата за обезпечаване на към 12 500 000 щадящи теста беше оповестена на уеб страницата на министерството на 30 декември 2021 година Прекратяването на процедурата е разследване от осъществена инспекция, установила пропуски при организацията на процедурата от някогашния министър Стойчо Кацаров.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР