Във връзка с изграждането на пробива на бул. Филип

...
Във връзка с изграждането на пробива на бул.  Филип
Коментари Харесай

От 5 юни се затваря за движение участъкът на ул. „Чавдар Мутафов“ при бул. „Филип Кутев“

Във връзка с построяването на пробива на бул. „ Филип Кутев " и пресичането му със ул. „ Чавдар Мутафов " от 5 юни до края на месец август " ще бъде затворен за придвижване секторът на ул. „ Чавдар Мутафов " при бул. „ Филип Кутев ", сподели зам.-кметът на Столична община Ангел Джоргов.

Улицата става тупикова и в двете направления като ще може да се стига до един от входа на Зоологическата градина от Симеоновско шосе, както и от Витоша ВЕЦ-Симеоново до мястото, където се пресичат напълно новата част на бул. „ Филип Кутев " и ул. „ Чавдар Мутафов ", разясни зам.- кметът Ангел Джоргов. Участъкът ще остане затворен за към три месеца, оповестяват от Столична община.

„ Изграждаме напълно нов бул. от ул. „ Сребърна " до кръстовището на Симеоновско шосе и „ Г. М. Димитров " с по три ленти в посока, с необятни тротоари и велоалеи. Започнахме преди месец и половина и все още изкопно-насипните работи са с висок % на осъществяване, огромна част от построяването на новите инженерни мрежи - водопроводи, канали, улично осветяване също по този начин вървят в период и се надявам наесен права от ул. „ Сребърна " до Симеоновско шосе да бъде подготвена, уточни още Джоргов. Предстои да стартира работа и в южното платно на бул. „ Филип Кутев " в правата от ул. " Сребърна " до бул. „ Черни връх ".

Бул „ Филип Кутев " принадлежи към първостепенната улична мрежа и е част от третия градски кръг. Заедно с бул. „ Тодор Каблешков " обезпечава връзката сред бул. „ България " и бул. „ Симеоновско шосе ". Пробивът на булеварда е заложен в програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Изграждането на „ Филип Кутев " е от изключителна значимост за възстановяване на транспортната връзка сред южните квартали на София. С реализацията на новото трасе ще се реализира и пренасочване на директното придвижване от централната част на града, понижаване на трафика, както и понижаване на замърсяването на въздуха.

От събота, 3 юни, се затваря за придвижване и ул. „ Оборище " в правата сред бул. „ Васил Левски " и храм -паметника „ Свети Александър Невски ". „ След като беше построен нов топлопровод по линия на „ Топлофикация " стартира работа по настилките и с цел да се подреди напълно пътното платно с гранитен паваж за към три седмици ще бъде затворена ул. Оборище ", сподели Ангел Джоргов. Като различни трасета ще се употребяват бул. „ Дондуков " и ул. „ Цар Освободител ".

В момента се извършват строителни действия на ул. „ Народно хоро ", ул. „ Кукуш ", по трасето на трамвай №5 и следва да стартира работа по ул. „ Народен воин " в кв. „ Овча купел ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР