Във връзка с инцидентите в Приднестровието и внезапната проверка на

...
Във връзка с инцидентите в Приднестровието и внезапната проверка на
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Ще разширят ли САЩ конфликта в Украйна

Във връзка с случаите в Приднестровието и неочакваната инспекция на силите за реагиране в Беларус поражда напълно обоснован въпрос: може ли спорът в Украйна да се трансферира в прилежащите й райони? За да отговорим на него, дано зададем различен въпрос: кой ще се възползва от това?

Русия несъмнено няма потребност от това. Защото това напрежение е на напълно друго равнище, със напълно други сили. Но най-важното е, че в крайната траектория това ще значи да се отиде на огромна война с блока на НАТО.

А имат ли потребност от такова напрежение НАТО и Съединени американски щати? На този стадий също съм сигурен, че това не им е належащо. Всички във Вашингтон и Брюксел са наясно, че това е изпълнено с рискови последствия, включително, нуклеарен спор. На тактическо равнище обаче сходно „ разпространяване “ безспорно ще е от изгода на НАТО. Защото, както имат вяра, това ще им разреши да раздължен, в случай че желаете, да „ размажат” съветските сили.

Що се отнася до събитията в Приднестровието, мисля, че това беше опит да се ревизира Русия на устойчивост. Да се види по какъв начин Москва ще реагира на провокациите, дали незабавно ще навлезе в този район – нещо, което НАТО доста би желало.

Генералите от НАТО като че ли спят и виждат по какъв начин нашите войски заемат част от страна, която не е страна в спора. И да употребява изцяло този факт за в допълнение дискредитиране на Руската федерация на международно-правно равнище.

Но мощно се колебая, че самото НАТО ще влезе на територията на Приднестровието. Там има своя дребна войска - съгласно мен най-малко три бригади. Те не са господ знае какъв брой въоръжени, само че несъмнено ще устоят на инвазия против непризнатата република. Особено като се има поради настроенията на популацията, което обичайно следва проруски курс от доста години. Следователно всичко, което се случва в този момент в тази посока, наподобява като тактичност на един тип убождане с топлийка. Това се прави, с цел да може врагът, в тази ситуация Русия, да се държи в напрежение от самото начало.

Сега във връзка с неочакваната инспекция на силите за реакция в Беларус. Според мен то беше проведено в отговор на ученията, които Полша и част от силите на НАТО сега организират покрай границите на Беларус. Може ли това да провокира някакъв тип борба сред Минск и Варшава или Брюксел?

Много се колебая. НАТО схваща, че във военно отношение Москва и Минск ще работят дружно. А спорът в Украйна към този момент е достигнал до такова равнище, че всяка проекция оттатък границите на тази страна ще значи действителна заплаха от трета международна война. Това е световен нуклеарен конфликт. Западът не желае това еднопосочно. В Москва, несъмнено, също не го желаят.

Каква роля играе Украйна във всички тези процеси? Според мен никаква. Киев не е зависещ, тъй че никой не се интересува от мнението на тази страна. Украйна от дълго време и директно работи по заповеди на Вашингтон. Тя просто не е в положение да излезе отвън посочените й граници, да покаже някаква самостоятелност. Никой няма да й разреши да направи това.

И най-после, няколко думи за обстановката в самата Украйна. Виждаме, че в този момент има огромна борба за Донбас. Битките от двете страни се характеризират с напрягането на всички сили. Бавно, само че поредно съветската войска и групировките на ДНР и ЛНР вземат решение поставените им задания.

Те „ прогризват “ добре укрепената защита на врага, освобождавайки всички нови селища от украинските националисти. Каквото и да приказват в Киев, обилни триумфи от страна на въоръжените сили на Украйна няма. Няма съществени контраатаки, още по-малко контранастъпления на украинската войска.

В същото време не трябва да преувеличаваме триумфа на нашата атака. Проблемът е, че цялата територия на Донбас, следена от Киев, е превърната в единна отбранителна линия през последните 8 години. Всъщност тактиката на дейна защита, която американците създадоха през 80-90-те години на предишния век, в този момент те ползват с ръцете на въоръжените сили на Украйна и националните батальони в Украйна.

Въпреки това даже доставката на тежко въоръжение в Украйна не е в положение да промени коренно обстановката в интерес на Киев. Два-три бригадни комплекта артилерийски системи, системи за противовъздушна защита, бронирана техника няма да дефинират времето по фронтовете.

Освен това въоръжените сили на Украйна имат огромни проблеми с персоналния състав. Почти не са останали способени експерти. Обучената от инструктори на НАТО и добре квалифицираната войска, с която Украйна влезе в спора, към този момент я няма.

По думите на пленниците, кадровият гръбнак на въоръжените сили на Украйна и националните батальони в този момент е не повече от 25-30 %. Оттук и въпросът: кой ще стои зад лостовете на техниката и технологиите на НАТО? Ако даже доближи фронтовата линия в огромни размери.

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР