Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство за престъпление

...
Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство за престъпление
Коментари Харесай

Прокуратурата е образувала досъдебно производство във връзка с инцидента с хеликоптер край с. Гърмен

Във връзка с случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 123 алинея 1 от Наказателния кодекс – причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание, или на друга правно регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха.

 

В хода на в началото извършените следствени дейности е открито, че водачът на летателния уред е изпълнявал въздушно напръскване на горски територии край с. Гърмен. След като е завършил на 21 септември т.г. дейностите, за които е бил зает, водачът на хеликоптера е изхвърчал към 7:30 часа на 22 септември т.г. от стадиона на с. Гърмен при понижена видимост (гъста мъгла), с цел да се прибере в базата на компанията.

 

На 22 септември т.г. в 12:50 часа в Районното ръководство - Гоце Делчев е получен сигнал за изхвърчал хеликоптер от стадиона на с. Гърмен, общ. Гърмен, област Благоевград, с дестинация до с. Цалапица, област Пловдив. Към момента на подаване на сигнала хеликоптерът и водачът са в неопределеност.

 

В хода на издирвателните мероприятия в 19:20 часа на 22 септември т.г. хеликоптерът е открит в местността " Голек ", в землището на с. Гърмен, в гориста, мъчно налична пресечена околност, отстояща на към 1,5 км от самото село. Установено е и тялото на починалия водач.

 

Уведомен е дежурен областен прокурор при Окръжна прокуратура-Благоевград и е формирано произвеждане с първото деяние по следствието – оглед на местопрестъпление.

 

Извършен е и още един оглед. Процесуално-следствените дейности не престават с разпити на очевидци, като ще бъдат назначени и нужните експертизи за определяне на аргументите за случая. Работи се по всички вероятни версии, допълват от прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР