Във връзка с драстичното увеличение на цената на електроенергията за

...
Във връзка с драстичното увеличение на цената на електроенергията за
Коментари Харесай

Рудозем на светло с час по-малко заради скъпия ток

" Във връзка с фрапантното нарастване на цената на електрическата енергия за небитовите консуматори и установената голяма разлика спрямо минал интервал, се постанова Община Рудозем да вкара някои ограничаващи ограничения.

Наложените ограничения се дължат на общата стойност на фактурите за електрическа енергия, плащани от Общината през месец януари /респ. фактурите са за месец ноември 2021 г./, която в съпоставяне със същия интервал през предходната година е повишена с 3 пъти. С цел спестовност на електрическа енергия и предвид на отбраната на публичния интерес се понижава продължителността на светене на уличното осветяване:

Осветлението ще се изключва с 30 мин. по-рано през вечерта, а заран ще се включва с 30 мин. по-късно ", оповестиха от управата на община Рудозем.

Въвеждат се незабавни ограничения за спестовност на електрическа енергия във всички здания, които са общинска благосъстоятелност – постройката на общинска администрация, здания на кметства, Дом на културата, като се изключи детските градини.

Въпреки големите разноски в детските градини, за оптимален комфорт на децата, няма да се постановат ограничавания.

Средствата за уличното осветяване са за сметка на приходите от локални налози, и заради тази причина Община Рудозем взе решение за въвеждане на горепосочените ограничавания, показват от администрацията на родопския град.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР