Във връзка с динамиката на времето и прогнозираните валежи от

...
Във връзка с динамиката на времето и прогнозираните валежи от
Коментари Харесай

Община Карлово внимателно следи метеорологичната обстановка и е готова за действия

Във връзка с динамичността на времето и плануваните превалявания от дъжд през месеците юни и юли 2023 година се чака сериозен приток на водни маси в язовирите и повишение на равнищата на речните корита на територията на страната. Приток на водни маси в речните корита се чакат и от изпускане на води от язовирите и прииждащи скатови води от обезлесени терени.
 
В осъществяване на отговорностите си да се грижи за предварителна защита и попречване на вероятни естествени бедствия Община Карлово е взела следните ограничения: Създадена е организация за разчистване на реките и деретата тук-там с най-голям риск. Уведомени са кметовете и кметските наместници по места за основаване на организация и наблюдаване на речните корита за възможна заплаха от наводняване.
 
Доброволното формирование " Васил Левски " е известено и е в подготвеност да се включи в спешна обстановка. Уведомени са пътноподдържащите компании за интензивно включване по обитаемоте места. Язовирите се следят непрестанно и се рапортува за положението им на оперативните дежурни към Община Карлово.
 
Предприетите ограничения са докладвани на регионалния шеф на област Пловдив. Община Карлово прецизно следи ситуацията и е подготвена при потребност да реагира неотложно, според одобрените проекти за дейности при бедствия и повреди.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР