Във връзка с честването на Националния празник на Република България

...
Във връзка с честването на Националния празник на Република България
Коментари Харесай

Временна организация на движението ще бъде създадена за честването на 3 март на връх Шипка

Във връзка с честването на Националния празник на Република България на връх Свети Никола ще бъде основана краткотрайна организация на придвижването, заяви пресцентърът на Областната администрация в Стара Загора. Пътят Габрово - Казанлък ще бъде затворен за придвижване на моторни транспортни средства от 22 часа на 2 март до 18 часа на 3 март. Участниците, гостите и жителите с коли за тържествата ще се движат еднопосочно от Казанлък до връх Шипка и от Габрово до връх Шипка от 6 часа до 12:30 часа на 3 март. Те ще паркират в дясната лента по реда на качване. След 12:30 часа пътят Шипка - Казанлък ще бъде отворен за прибиране.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора са съобщили, че организацията на тържественото честване изисква въвеждането на избрани ограничавания в придвижването на хората в региона на Паметника на свободата, за което ще е належащо да се съблюдават разпорежданията на органите на реда. Забранява се на жителите да носят в себе си пиротехнически средства, огнестрелно оръжие и рискови предмети. Забранени са и дроновете, като се изключи тези на медии, които ще отразяват празника.

Безплатни рейсове ще бъдат обезпечени от Казанлък. Те ще потеглят в диапазона от 7:00 до 9:00 часа на 3 март от хотел “Казанлък ”, показват още от Областната администрация. 

Както Българска телеграфна агенция съобщи, подготовката на идното честване беше разисквана на обща среща, в която участваха регионалният шеф Ива Радева, кметът на Казанлък Галина Стоянова, шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Лазар Христов, шефът на Областното пътно ръководство Веселин Димитров, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, шефът на Национален парк-музей " Шипка-Бузлуджа " доктор Чавдар Ангелов, представители на Областна администрация Габрово и Община Габрово и на други институции.

Честването ще стартира на 2 март на площад " Севтополис " в Казанлък с тържествена заря - инспекция и гала по издигане на знамената. На 3 март ще бъде отслужен признателен молебен в храм-паметника " Св. Рождество Христово " в Шипка, а в 11:30 часа ще е тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от Освобождението на връх Свети Никола. Програмата ще включва приемане на строя, поетична комбинация, заупокойна молитва в памет на починалите герои и слова по случай Националния празник. В 12:00 часа ще се състои поклонение и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата.  

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР