Във Враца днес те излязоха пред болницата по обяд и

...
Във Враца днес те излязоха пред болницата по обяд и
Коментари Харесай

Пореден ден на протести на медицинските сестри

Във Враца през днешния ден те излязоха пред болничното заведение по обяд и пред постройката на общината в 15 часа. Исканията им за по-високи заплати и почтени условия на труд бяха подкрепени от омбудсмана Мая Манолова.


Десетки медицински сестри излязоха на днешния митинг, подкрепени от жители и свои сътрудници от цялата страна.
Радка Колева, основна здравна сестра на болничното заведение в Габрово: Дойдохме от Габрово да подкрепим сътрудниците от Враца, изискванията във всички лечебни заведения са под всякаква рецензия, заплащането ниско, ние вършим митинги по места.
Директорът на болничното заведение във Враца сподели, че към този момент заплатите на сестрите ще се усилят с сред 50 и 80 лв., тъй като здравното заведение е в тежко финансово положение.
Мая Манолова, омбудсман на България: Медицинските експерти са стимулирани и въодушевени да си отстояват правата, вършат го интелигентно, заслужено, по метод, който заслужава поддръжката на цялото общество.
Професионалисти по здравни грижи разпънаха палатки пред здравното министерство в София.
Силвия Парашкевова - клиничен лаборант: Подкрепа на сътрудниците във Враца, тъй като са ги карали да се подпишат на минимална работна заплата.Татяна Стойкова - здравна сестра в детска ясла: Ние желаеме 900 лв., които са в отрасловия контракт да бъде като основа за всички медицински сестри.
Протести на медицински сестри се организираха и в Русе. Те за следващ път обявиха, че желаят съответно възнаграждение, с цел да не им се постанова да работят на три места. Очаква се в понеделник здравният министър Кирил Ананиев да показа новите правила за образуване на заплатите в държавните и общински лечебни заведения.

Професионалисти по здравни грижи разпънаха палатки пред здравното министерство в София.
Силвия Парашкевова - клиничен лаборант: Подкрепа на сътрудниците във Враца, карали са ги да се подпишат на минимална работна заплата. Татяна Стойкова - здравна сестра в детска ясла: Ние желаеме 900 лв., които са в отрасловия контракт, да бъде като основа за всички медицински сестри.
Очаква се в понеделник здравният министър Кирил Ананиев да показа пред протестиращите новите правила за образуване на заплатите в държавните и общински лечебни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР