Във Видин вече е започнало изграждането на дезинфекционни пунктове. Всички

...
Във Видин вече е започнало изграждането на дезинфекционни пунктове. Всички
Коментари Харесай

Собственик на свинеферма: Мерките срещу чумата закъсняха много

Във Видин към този момент е почнало построяването на дезинфекционни пунктове. Всички животни, отглеждани в по този начин наречения заден двор в тази зона, ще бъдат евтаназирани по човечен метод. В дворовете и към тях, където са отглеждани животните, ще се извърши стерилизация. Освен контролно-пропусквателен пункт е почнало и построяването на дезинфекционни пунктове.

В карантинната зона попада и индустриална свинеферма с 3900 свине, само че до момента взетите от там проби са негативни.

„ Днес още веднъж даваме проби, в случай че са негативни – ще продължим да работим под мониторинг. За мен е въпрос по кое време ще стигне и до нас болестта, колкото и да е тъжно да го кажа. Не виждам скоро да спре разпространяването, в Испания са се борили 30 година Тъжно начало на заличаване на нашето свиневъдство”, разяснява притежателят на фермата Димитър Неков.

Според него ограниченията на страната са закъснели с година и половина. Хората също не го взимат на съществено, само че цената ще я платим всички, сподели още притежателят на свинефермата във Видин.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР